Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pätnásť účastníkov Serie A je proti reformám v Lige majstrov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prezident Juventusu i ECA Andrea Agnelli minulý týždeň obhajoval plány na reformu LM na Kongrese UEFA.

Rím 11. júna (TASR) - Až pätnásť futbalových klubov talianskej Serie A je proti kontroverzným plánom Asociácie európskych klubov (ECA) na reformu Ligy majstrov, ktorú napríklad podporuje Juventus Turín. Prezident Juventusu i ECA Andrea Agnelli minulý týždeň obhajoval plány na reformu LM na Kongrese UEFA.

Denník Gazzetta Dello Sport informoval, že 15 talianskych klubov sa rozhodlo nepodporiť reformy. Hlasovanie sa uskutočnilo v pondelok na schôdzi predstaviteľov talianskej futbalovej ligy. Juventus bol ako jediný proti, AS Rím, Inter Miláno, AC Miláno a Fiorentina sa zdržali hlasovania.

Snahou ECA je transformovať LM na uzavretú súťaž vyvolených tímov. Plán navrhuje, aby 24 z 32 účastníkov skupinovej fázy Ligy majstrov malo automaticky zabezpečenú účasť bez ohľadu na umiestnenie v domácej súťaži.

Minulý týždeň sa proti tejto reforme postavilo aj sedem španielskych klubov na čele s Atleticom Madrid. Účastníci La Ligy poslali vedeniu ECA protestný list, v ktorom vyjadrili obavy ohľadom jej vízií európskych súťaží. Asociácii vyčítajú nedostatok komunikácie a jej plány nazývajú "najväčšou hrozbou v európskom futbale za niekoľko rokov." Medzi signatármi listu neboli FC Barcelona a Real Madrid, zástupcovia oboch španielskych gigantov sedia vo výkonnom výbore ECA.