Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Pečovský, Mravec, Duda si nezahrajú jeden zápas, Diviš zaplatí 500 eur

Brankár 1.FC Tatran Prešov Jakub Diviš Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalovému brankárovi Tatrana Prešov Jakubovi Divišovi pôvodne hrozil trest zastavenia činnosti za vyjadrenia po stretnutí v Trenčíne.

Prešov 19. apríla (TASR) - Futbalový brankár Tatrana Prešov Jakub Diviš dostal od Disciplinárnej komisie SFZ pokutu 500 eur za svoje vyjadrenia po stretnutí v Trenčíne.

Divišovi pôvodne hrozil trest zastavenia činnosti. V sobotu (20. apríla od 17.30 hod.) v Zlatých Moravciach tak bude k dispozícii novému trénerovi Jozefovi Bubenkovi. "Povedal by som to tak, že prevláda spokojnosť. Mohlo to totiž dopadnúť aj oveľa horšie. Určite som rád, že môžem hrať. Aj keď samozrejme, 500 eur nie je malý peniaz," povedal pre oficiálny klubový portál český gólman Diviš.

Podľa Diviša celé vypočúvanie na pôde SFZ prebiehalo veľmi seriózne. "Komisia si vypočula moje stanovisko k situácii, ktorá prebehla médiami. Normálne sme sa o tom pobavili. Vysvetlil som ako som niektoré veci myslel, a ako boli moje slová myslené celkovo. Komisia z toho vyvodila tento záver a ja ho akceptujem."

Podľa disciplinárneho poriadku mohol Diviš dostať pokarhanie, peňažnú pokutu až do 3400 eur, ale aj zastavenie pretekárskej činnosti.

DK SFZ vyriekla aj ďalšie tresty. Za štyri žlté karty majú zastavenú pretekársku činnosť na jeden majstrovský zápas nepodmienečne Marek Janečka, Srdjan Grabež (obaja Trnava), Róbert Glenda (Šaľa), Ján Vaško (Dubnica nad Váhom), Martin Poleť (Rimavská Sobota), Tomáš Huber (Dunajská Streda). Vladimír Staš z druholigového Bardejova dostal za červenú kartu v utorkovej dohrávke 20. kola II. ligy proti Šali takisto jednozápasovú stopku.

Za vylúčenie v utorkovom odvetnom semifinálovom súboji Slovnaft Cupu proti Slovanu Bratislava si jeden zápas nezahrá aj Ondrej Duda (MFK Košice). Za druhé napomenutie žltou kartou v Slovenskom pohári majú zastavenú činnosť na jedno stretnutie v Slovnaft Cupe Michal Mravec a Viktor Pečovský (obaja MŠK Žilina).

Za hrubé nešportové správanie divákov, vnesenie a používanie pyrotechnických výrobkov v súboji 24. kola II. ligy v Dunajskej Strede uložila DK SFZ klubu ŽP Šport Podbrezová peňažnú pokutu vo výške 300 eur. FK DAC 1904 za nedostatočnú usporiadateľskú službu v tomto stretnutí zaplatí 200 eur.

DK SFZ dostala aj vyjadrenie MFK Dubnica nad Váhom a konštatovala, že nespĺňa požadované náležitosti a za nevykonanie rozhodnutia rozhodcovského súdu uložila klubu zastavenie pretekárskej činnosti A-družstvu dňom 22. apríla až do doby splnenia uloženej povinnosti.