Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pedri podpísal s FC Barcelona nový dlhodobý kontrakt

Na snímke zľava Peter Pekarík (Slovensko) a Pedri (Španielsko) bojujú o loptu v zápase základnej E-skupiny Slovensko - Španielsko na majstrovstvách Európy vo futbale v španielskom meste Sevilla v stredu 23. júna 2021. Foto: TASR – Michal Svítok

Pedri je jedným z 30 hráčov nominovaných magazínom France Football na zisk prestížneho individuálneho ocenenia Zlatá lopta 2021.

Barcelona 14. októbra (TASR) - Španielsky futbalový reprezentant Pedro "Pedri" Gonzalez sa dohodol s FC Barcelona na predĺžení spolupráce. S vedením katalánskeho klubu podpísal nový kontrakt do júna 2026, ktorý zahŕňa aj výkupnú klauzulu v hodnote jednej miliardy eur.

Osemnásťročnému stredopoliarovi vyprší súčasná zmluva o necelých dvanásť mesiacov, mal v nej zahrnutú aj opciu na predĺženie kontraktu na ďalšie dve sezóny, informovala agentúra dpa. Klub sa však rozhodol dať svojej nádeji úplne novú ponuku s výrazne vylepšeným platom. Jeho výšku však nezverejnil.

Pedri prišiel na Camp Nou vlani z Las Palmas a v novom tíme zažil raketový vývoj. Z B-tímu sa rýchlo prepracoval do "áčka", v ktorom sa stal okamžite jedným z kľúčových hráčov. Tréner Ronald Koeman ho využil v 37 ligových zápasoch, v ktorých dal tri góly. Iba Frenkie de Jong odohral v minulej sezóne za "Barcu" viac stretnutí v La Lige. Pedriho výkony neunikli pozornosti trénera španielskej reprezentácie Luisa Enriqueho, ktorý dal mladíkovi šancu v štyroch medzištátnych zápasoch a následne ho nominoval aj na EURO 2020. Na šampionáte Pedri patril k oporám "La Furie Roja" a výrazne prispel k postupu do semifinále. Vyhlásili ho za najlepšieho mladého hráča ME 2020. Stal sa najmladším hráčom v histórii, ktorý nastúpil vo vyraďovacej fáze ME. Sezónu zakončil účasťou na OH v Tokiu, kde pomohol národnému výberu k zisku striebra. Celkovo nastúpil v minulom ročníku na 73 stretnutí.

Pedri je jedným z 30 hráčov nominovaných magazínom France Football na zisk prestížneho individuálneho ocenenia Zlatá lopta 2021.