Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pelé dostal k 81. narodeninám tortu v tvare futbalového ihriska

Na archívnej snímke je brazílska futbalová legenda Pelé. Foto: TASR/AP

Pelého pred vyše troma týždňami dňami prepustili do domáceho liečenia z nemocnice Alberta Einsteina v Sao Paule, kde sa zotavoval po operácii nádoru v hrubom čreve.

Sao Paulo 23. októbra (TASR) - V dobrej nálade oslávil v sobotu 81. narodeniny legendárny brazílsky futbalista Pelé. Trojnásobný majster sveta zotavujúci sa v domácom prostredí po operácii na sociálnej sieti zverejnil fotku, na ktorej si vychutnáva narodeninovú tortu.

"Mám narodeniny. Už mi aj pripravili tortu," napísal na instagrame Pelé pod obrázok maškrty v tvare futbalového ihriska s obrovskou loptou uprostred. K zástupom gratulantov sa pridal aj Pelého bývalý klub FC Santos, v ktorom hrával v rokoch 1956 až 1974. "Prajeme Ti dlhý život a krásne narodeniny," uviedol v gratulácii klub, ktorý si plánuje uctiť ikonu aj v ligovom zápase s Americou predajom špeciálnej edície tričiek a oslavným popevkom k narodeninám v 10. minúte zápasu.

Pelého pred vyše troma týždňami dňami prepustili do domáceho liečenia z nemocnice Alberta Einsteina v Sao Paule, kde sa zotavoval po operácii nádoru v hrubom čreve. Ten mu diagnostikovali pri augustovej preventívnej prehliadke a odstránili ho 4. septembra. Historicky najlepší strelec brazílskej reprezentácie (77 gólov/92 zápasov) po operácii strávil viacero dní na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Trojnásobného majstra sveta (1958, 1966, 1970) trápili zdravotné problémy aj v uplynulých rokoch. Podstúpil niekoľko operácií bedra, laboroval aj s kolenom a chrbticou a pred dvoma rokmi mu museli vybrať obličkové kamene.