Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Pelé sa poďakoval fanúšikom: Je príjemné dostávať takéto správy

Legendárny brazílsky futbalista Pelé. Foto: TASR/AP

Pelému odstránili nádor v septembri 2021, pričom nemocnica vtedy uviedla, že začne s chemoterapiou.

Sao Paulo 2. decembra (TASR) - Legendárny brazílsky futbalista Pelé poďakoval fanúšikom na celom svete za priania, ktoré dostal po prijatí do nemocnice v Sao Paule. Jeho dcéra Kely Nascimentová v stredu uviedla, že nejde o nič vážne a Pelého hospitalizovali, aby si upravil lieky na liečbu rakoviny hrubého čreva.

Podporné správy prichádzali z celého sveta vrátane brazílskeho trénera Titeho, ktorý je s národným tímom na MS v Katare, informovala AP. "Vždy je príjemné dostávať takéto pozitívne správy. Ďakujem Kataru za túto poctu a všetkým, ktorí mi posielajú dobré vibrácie," napísal Pelé v príspevku na Instagrame. Dodal, že do nemocnice chodí každý mesiac.

Pelému odstránili nádor v septembri 2021, pričom nemocnica vtedy uviedla, že začne s chemoterapiou. Brazílčan sa naposledy verejne vyjadril ku svojmu zdravotnému stavu v príspevku na Instagrame 23. októbra, v deň svojich narodenín. "Chcem len vyjadriť svoju vďačnosť. Život je dobrý. Dovŕšiť 82 rokov v kruhu svojej rodiny, v dobrom zdraví, je ten najlepší darček. Ďakujem za všetko, čo som dostal," uviedol vo videu.

Pelé pomohol Brazílii vyhrať majstrovstvá sveta v rokoch 1958, 1962 a 1970 a s 77 gólmi v 92 zápasoch za národný tím zostáva historicky najlepším strelcom krajiny.