Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Perron strelil hetrik za 13 minút, 300. gól E. Kanea

Na snímke útočník Detroitu David Perron oslavuje gól proti Pittsburghu 29. marca 2023. Foto: TASR/AP

Perron dosiahol všetky tri góly v tretej tretine, keď najprv v 45. minúte zlomil nerozhodný stav 3:3 a potom dvomi presnými zásahmi odpovedal na vyrovnávajúci gól z hokejky Josha Archibalda.

New York 29. marca (TASR) - Výnimočný večer zažil útočník Detroitu David Perron, ktorý v nočnom zápase NHL proti Pittsburghu strelil hetrik a výrazne sa tak pričinil o víťazstvo Red Wings 7:4. Tridsaťštyriročný hokejista potreboval na tri góly iba rovných 13 minút. Radosť z jubilea mal krídelník Edmontonu Evander Kane, ktorý vo víťaznom stretnutí na ľade Vegas (7:4) dosiahol okrúhly 300. gól v NHL.

Perron dosiahol všetky tri góly v tretej tretine, keď najprv v 45. minúte zlomil nerozhodný stav 3:3 a potom dvomi presnými zásahmi odpovedal na vyrovnávajúci gól z hokejky Josha Archibalda. Zaknihoval svoj deviaty hetrik v profiligovej kariére, ôsmy v základnej časti.

"Bol to špeciálny večer. Hetrik, na ktorý najviac spomínam, bol ten vlaňajší v play off proti Minnesote, no aj tento ma určite potešil," vyznal sa Perron, ktorý aj vo vyššom veku podáva stabilné výkony. Do Detroitu prišiel pred sezónou ako voľný hráč, predtým obliekal dres St. Louis. "Viac hetrikov som dosiahol po tridsiatke ako pred tridsiatkou, takže možno ich mám ešte pár odložených," dodal s úsmevom. Perron sa stal prvým hráčom Red Wings s tromi gólmi v tretej tretine od 18. januára 2015, keď sa rovnaký kúsok podaril Henrikovi Zetterbergovi vo víťaznom súboji s Buffalom (6:4).

Vydarený zápas má za sebou aj Ryan Nugent-Hopkins, ktorý gólom a štyrmi asistenciami pomohol Edmontonu k triumfu na klzisku Vegas 7:4. Zažil prvý päťbodový duel od 19. novembra 2011, keď sa ako nováčik blysol piatimi asistenciami v súboji s Chicagom. Dvadsaťdeväťročný center ťahá svoju najproduktívnejšiu sezónu v kariére, po boku Connora McDavida a Leanona Draisaitla nazbieral už 96 bodov (35+61). "Samozrejme, po ofenzívnej stránke sa nášmu tímu darí. Hrám s vynikajúcimi hráčmi a snažím sa pomôcť nášmu útoku trochu viac ako v minulej sezóne," poznamenal Nugent-Hopkins pre nhl.com.

McDavid si tromi asistenciami upevnil post najproduktívnejšieho hráča súťaže, Draisaitl prispel k výhre gólom a asistenciou. Evander Kane profitoval v 34. minúte z individuálnej akcie a skvostnej bekhendovej prihrávky od Draisaitla a strelil jubilejný 300. gól v profilige. Kane v zápase vyslal na bránku až 11 striel. Zaujímavosťou je, že Draisaitl vsietil jubilejný 300. gól v NHL deň predtým, keď skóroval na ľade Arizony.