Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Peter Sagan víťazom 8. etapy Okolo Kalifornie a rekordérom podujatia

Peter Sagan valcoval svojich súperov na cyklistických pretekoch Okolo Kalifornie Foto: TASR/AP

Sagan tento rok triumfoval na podujatí päťkrát a s celkovo ôsmimi etapovými víťazstvami prekonal rekord.

Los Angeles 20. mája (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral poslednú 8. etapu pretekov Okolo Kalifornie.

Záverečný úsek sa išiel v Los Angeles a meral 72 km.

Jazdec tímu Liquigas tento rok triumfoval na podujatí päťkrát a s celkovo ôsmimi etapovými víťazstvami prekonal rekord Američana Lečím prekonal rekord Leviho Leipheimera.

Za Saganom, ktorý prišiel do cieľa v čase 1:27:36 h a teší sa zo zeleného dresu v bodovacej súťaži, prišiel do cieľa bývalý majster sveta z Belgicka Toma Boonen (Omega Pharma-Quickstep) a jeho nemecký tímový kolega Gerald Ciolek. Okolo Kalifornie 2012 sa napokon stalo korisťou Holanďana Roberta Gesinka (Rabobank).

"Toto sú momenty, kedy sa vám darí a víťazíte a práve preto to robíte. Mali sme tu skvelý tím, chlapci ma celý čas podporovali. Mal som aj ťažké mesiace, keď som si zlomil nohu, ale zvládol som to," cituje slová Holanďana internetový portál cyclingnews.com.





8. etapa, Beverly Hills - Los Angeles (72 km):

1. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 1:27:36 h, 2. Tom Boonen (Belg./Omega Pharma-Quickstep), 3. Gerald Ciolek (nem./Omega Pharma-Quickstep), 4. Roger Kluge (Nem./Argos – Shimano), 5. Heinrich Haussler (Austr./Garmin - Barracuda) , 6. Lloyd Mondory (Fr./AG2R La Mondiale) všetci rovnaký čak ako víťaz



Konečné poradie:

1. Robert Gesink (Hol./Rabobank Cycling Team) 29:14:52 h,2. David Zabriskie (USA/Garmin - Barracuda) +46 s, 3. Thomas Danielson (USA/Garmin - Barracuda) +54