Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Petra Vlhová ukázala v rodnom meste olympijské zlato i malý glóbus

Úspešná slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v rodnom Liptovskom Mikuláši rozlúčila so sezónou 2021/2022 v kruhu svojich fanúšikov. Olympijská šampiónka v slalome sa stretla s priaznivcami a spolu s nimi oslávila zlato zo ZOH v Pekingu aj zisk malého krištáľového glóbusu za slalom v seriáli Svetového pohára (SP). Na snímke Petra Vlhová s malým krištáľovým glóbusom za slalom v seriáli Svetového pohára a zlatou olympijskou medailou za slalom zo ZOH v Pekingu na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši 2. apríla 2022. Foto: FOTO TASR - Ján Krošlák

Na oslavu historického olympijského zlata do rodného mesta prišla takmer mesiac po jeho zisku.

Liptovský Mikuláš 2. apríla (TASR) – Olympijská šampiónka Petra Vlhová ukázala v sobotu zaplnenému Námestiu osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši pekinské zlato i malý krištáľový glóbus za celkové víťazstvo v seriáli svetového pohára v slalome. Na oslavu historického olympijského zlata do rodného mesta prišla takmer dva mesiace po jeho zisku.

"Sú to veľké emócie. Som šťastná, že napriek veľkej zime prišlo toľko ľudí, ja si to naozaj veľmi užívam. Drela som celý rok aj pre tieto momenty. Celú sezónu som cítila, že mi strašne veľa ľudí fanúšikuje, že pozerajú moje preteky a tešia sa. Som rada, že tu môžem byť," skonštatovala olympijská víťazka.

Vlhová a členovia Ski Team Vlha prevzali z rúk primátora Jána Blcháča verejné ocenenia mesta Liptovský Mikuláš. Olympijská šampiónka sa po sobote hrdí aj titulom Osobnosť Liptova, ktorý jej udelila Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Liptov.