Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Petrla tajne dúfal v medailu, Vlček sa v lodi necítil komfortne

Na archívnej snímke športový riaditeľ Filip Petrla Foto: TASR - Michal Svítok

Vlček mal po dojazde do cieľa zmiešané pocity.

Dartmouth 7. augusta (TASR) - Slovenský dvojkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák obsadil vo finále na 1000 m na MS v kanadskom Dartmouthe piate miesto. Za víťazným nemeckým tandemom Martin Miller, Tamas Grossmann zaostal o 6,09 s.

Slováci mali skvelý štart a 250 metrov pred cieľom ešte figurovali na striebornej priečke. V závere ich však predstihli lode Talianska, Maďarska a Dánska. "Dnes boli veľmi ťažké podmienky. Chalani sú špecialisti na 500 m a čakali sme, že v silnom protivetre budú mať v závere problémy udržať vysoké tempo. Tajne sme dúfali v medailu, no nevyšlo to. Samo s Denisom však dali do toho maximum," uviedol pre TASR Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd slovenskej kanoistiky.

Slovenský dvojkajak v zložení Erik Vlček, Adam Botek skončil vo finále K2 na 500 deviaty. Za víťazným maďarským duom Bence Nádas, Bálint Kopaz zaostal o 4,64 s. Slováci v silnej konkurencii od začiatku zaostávali za najrýchlejšími loďami a ani v druhej polovici trate sa im nepodarilo vylepšiť pozíciu.

Vlček mal po dojazde do cieľa zmiešané pocity. "Úspechom bolo už to, že sme sa v novej olympijskej disciplíne v nabitej konkurencii prebojovali do bojov o medaily. Vo finále sme však chceli dosiahnuť lepšie umiestnenie. Máme na viac, jazda nám nevyšla podľa predstáv. Ja som sa v lodi necítil komfortne. Boli sme v prvej dráhe a trochu ma to vyklápalo doprava. V tejto disciplíne stačí, ak urobíte dva zle zábery či sedíte zle v lodi a je po šanciach na dobrý výsledok," zdôraznil pre TASR štvornásobný olympijský medailista a desaťnásobný majster sveta.



výsledky A-finále K2 mužov na 500 m:

1. Bence Nádas, Bálint Kopaz (Maď.) 1:34,98, 2. Mindaugas Maldonis, Andej Olijnik (Lit.) +0,57, 3. Jean Van Der Westhuyzen, Thomas Green (Austr.) +0,86...9. Erik VLČEK, Adam BOTEK (SR) +4,64

výsledky finále K2 na 1000 m:

1. Marin Hiller, Tamas Grossmann (Nem.) 3:32,47, 2. Samuele Burgo, Andrea Schera (Tal.) +4,35, 3. Bálint Noe, Tamás Kulifai (Maď.) +5,30...5. Samuel BALÁŽ, Denis MYŠÁK (SR) +6,09