Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Petrohrad by mohol prísť o finále Ligy majstrov

Na snímke vystavená trofej pred žrebovaním skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 26. augusta 2021 v Istanbule. Foto: TASR/AP

UEFA zatiaľ oficiálne nenaznačila, že hľadá nového hostiteľa finále.

Moskva 22. februára (TASR) - Futbalová Liga majstrov 2021/2022 by nemusela vyvrcholiť v Petrohrade. Príčinou je prebiehajúci rusko-ukrajinský konflikt. Európska futbalová únia (UEFA) však zatiaľ informácie o úvahách o zmene dejiska finále nepotvrdila.

Na odobratie statusu hostiteľa Petrohradu tlačia aj politické autority z Veľkej Británie. Anglicko má v súťaži ešte štyroch účastníkov. "UEFA by mala finále Petrohradu odobrať okamžite. Bojkot MS 2018 bol pre prezidenta Putina slabý odkaz. UEFA musí vyslať silnejšie stanovisko. Minimálne pre to, aby zaistila bezpečnosť fanúšikov," povedal pre BBC bývalý britský minister športu Tracey Crouch.

UEFA zatiaľ oficiálne nenaznačila, že hľadá nového hostiteľa finále. "Situáciu neustále a pravidelne monitorujeme. Zmeniť dejisko finálového duelu zatiaľ neplánujeme," zverejnila UEFA podľa AP. Finále Ligy majstrov je na programe 28. mája.