Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Petrovský pred duelom s Kanadou: Musíme super korčuľovať

Na snímke tréner Ivan Feneš prichádza na rozhovor pred tréningom slovenskej reprezentácie do 20 rokov. Foto: TASR - František Iván

Na duel s Kanaďanmi sa teší aj Servác Petrovský, ktorý dovŕšil 10. augusta 18 rokov.

Edmonton 11. augusta (TASR) - So zmenami v zostave a chuťou odčiniť nevydarený duel s Čechmi nastúpia slovenskí hokejisti do 20 rokov o polnoci zo štvrtka na piatok SELČ na druhý duel MS proti domácej Kanade. V stredu absolvovali kratší, no intenzívny tréning.

Tréner Ivan Feneš už po stretnutí s Čechmi a prehre 4:5 avizoval, že jeho zverenci sa na šampionáte nemôžu prezentovať hokejom, aký hrali predovšetkým v druhej tretine otváracieho duelu. Verí, že tím sa na zápas proti Kanade zomkne a predvedie omnoho lepší výkon. Pomôcť k nemu majú aj mierne zmeny v zostave. "Chceme využiť všetkých chlapcov, ktorých máme k dispozícii. Preto nastúpime na osem obrancov a dvanásť útočníkov,“ uviedol hlavný tréner Ivan Feneš v rozhovore pre hockeyslovakia.sk.

Na duel s Kanaďanmi sa teší aj Servác Petrovský, ktorý dovŕšil 10. augusta 18 rokov. "Konečne mám 18 a môžem hrať s plexisklom. Košík mi počas tréningu vôbec nechýbal, práve naopak. V posledných zápasoch mi viac zavadzal ako vyhovoval." Proti Kanade nastúpi prvýkrát v živote. "Čaká nás rýchly a tvrdý hokej. Musíme super korčuľovať, dodržiavať náš systém a rýchlo si posúvať puky. Na nič nebude čas ani priestor. Uvidíme, ako to dopadne,“ dodal Petrovský.