Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Pezinok sa chystá na 37. ročník jedinečných parkúrových pretekov

Foto: Rozalka

Pezinský jazdecký areál Rozálka sa chystá na vyvrcholenie sezóny.

Pezinok 13. augusta (OTS) - Pezinský jazdecký areál Rozálka sa po viacerých významných podujatiach v roku 2013 chystá 6.-.8 septembra na vyvrcholenie sezóny v podobe už 37. ročníka parkúrových pretekov o malokarpatský strapec s označením PRIVAT BANKA-PEUGEOT GRAND PRIX CSI 2*-W.

Jedinečné parkúrové preteky sa organizujú v malebnom areáli už od roku 1976 a z roka na rok sa ich úroveň a prestíž zvyšuje. V roku 2009 boli preteky prvýkrát organizované v spolupráci s Medzinárodnou jazdeckou federáciou a od roku 2011 sú súčasťou série Svetového pohára (World Cup).

Záujem o štart na pretekoch z roka na rok rastie, preto organizátori neskromne predpokladajú, že tohtoročná účasť presiahne 36.ročník, kedy na Rozálke štartovalo viac ako 300 koní. Každú sezónu rastie aj počet zúčastnených krajín. Najviac zahraničných pretekárov prichádza do Pezinka z Čiech, Rakúska, Maďarska, Poľska, Nemecka, no výnimkou nie sú ani jazdci z Chorvátska, Slovinska, Švajčiarska, Talianska, Bieloruska, Holandska, Ruska i Anglicka, Turecka. Absolútnu premiéru bude mať v histórii Slovenskej republiky aj reprezentant Lichtenštajnska, záujem prejavil dokonca aj jazdec z ďalekého Nového Zélandu. Predbežné prihlášky ukazujú, že preteky budú mať významné medzinárodné zastúpenie, veď len rozhodcovský zbor tvoria zástupcovia siedmych štátov.

Súťažiť sa bude vo viacerých kategóriách. Okrem klasickej malej, strednej a veľkej túry, ktorá vyvrcholí v nedeľu veľkou cenou, sa môžu diváci tešiť aj na súťaž detí a mladých koní: 5- ročných a 6 až 7-ročných. Počas troch dní teda nebude núdza o jazdecké výkony na svetovej úrovni, určite sa však nedá zahanbiť ani naša jazdecká špička. Slovenskí jazdci sa budú snažiť podať pred domácim publikom tie najlepšie výkony. Príďte ich podporiť 6.-8. septembra do areálu Rozálka v Pezinku.
Vstup je počas celého podujatia voľný.
Viac info na www.rozalka.sk.
Pripravila: Petra Hašová