Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

PH2020: MPV rozhodnutie o odložení PH plne podporuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/JONHAP

Uskutočniť podujatie v čase pandémie jednoducho nie je možné, píše sa v stanovisku MPV.

Tokio 24. marca (TASR) - Odloženie olympijských hier v Tokiu na rok 2021 znamená rovnaký osud aj pre paralympijské hry. Obe podujatia majú rovnaký organizačný výbor.

Medzinárodný paralympijský výbor (MPV) vyjadril rozhodnutiu posunúť hry o rok plnú podporu. "Zdravie a bezpečnosť ľudí musí byť vždy na prvom mieste. Odloženie hier je jednoznačne správnym krokom. Uskutočniť podujatie v čase pandémie jednoducho nie je možné," píše sa v stanovisku MPV, pod ktorým je podpísaný predseda Andrew Parsons.

Ten zároveň požiadal paralympijskú komunitu o podporu a trpezlivosť. "Nepredvídateľné šírenie choroby ovplyvňuje takmer každý kút sveta, je zjavné, že hry treba odložiť, aby sa zabezpečila bezpečnosť celosvetového spoločenstva. Viem, že mnohí z vás majú množstvo otázok, aký dopad bude mať toto rozhodnutie. Momentálne nemáme žiadne odpovede. Počítam s vaším porozumením v týchto bezprecedentných časoch. Medzitým dúfam, že vy a aj vaša rodina a priatelia zostanú v bezpečí v tomto mimoriadne zložitom období," dodal Parsons.