Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Philadelphia a Kansas City sa predstavia v Super Bowl LVII

Na snímke radosť hráčov z Philadelphie Eagles. Foto: TASR/AP

Philadelphia uspela v konferenčnom finále o titul v NFC v súboji s tímom San Francisco 49ers presvedčivo 31:7 a vo finále sa pokúsi nadviazať na svoj doteraz jediný titul z februára 2018.

New York 30. januára (TASR) - Tímy Philadelphia Eagles a Kansas City Chiefs postúpili do finále play off zámorskej ligy amerického futbalu NFL. V prestížnom súboji Super Bowl LVII o Trofej Vincea Lombardiho sa stretnú v noci na pondelok 13. februára o 0.30 SEČ na State Farm Stadium v Glendale v Arizone.

Philadelphia uspela v konferenčnom finále o titul v NFC v súboji s tímom San Francisco 49ers presvedčivo 31:7 a vo finále sa pokúsi nadviazať na svoj doteraz jediný titul z februára 2018. Prvenstvo v AFC si vybojovali hráči Kansasu City po triumfe nad Cincinnati Bengals 23:20, keď rozhodli trojbodovým field goalom tri sekundy pred koncom stretnutia. Super Bowl si zahrajú tretíkrát za uplynulé štyri roky. Z titulu sa naposledy tešili vo februári 2020, predtým triumfovali aj v sezóne 1969. Vlani vybojovali prvenstvo v NFL hráči Los Angeles Rams.