Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Philadelphii sa podaril proti Pittsburghu senzačný obrat z 0:3 na 4:3

Foto: TASR/AP

Úspešne vstúpil do vyraďovacej fázy Nashville, ktorý v noci na štvrtok zdolal v Západnej konferencii doma Detroit 3:2.

New York 12. apríla (TASR) – Hokejisti Philadelphie Flyers predviedli v úvodnom zápase 1. kola play off zámorskej NHL fantastický obrat, keď proti Pittsburghu Penguins otočili z 0:3 a napokon zvíťazili 4:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 63. minúte český útočník Jakub Voráček.

Boj o Pennsylvániu má tak hneď v úvode prekvapivý štart, no priebeh zápasu vzhľadom na udalosti z posledných týždňov nie je veľmi prekvapivý. Flyers za posledný mesiac otočili dvakrát v základnej časti nepriznivý vývoj 0:2 a "tučniakov" vedeli zdolať tentokrát aj po väčšom manku, no podobného scenára sa nemienia pridržiavať. "Dnes sme obišli dobre, ale nemôžete otáčať dvoj- alebo trojgólový deficit každý zápas. Aj takúto výhru samozrejme berieme, ale musíme sa zlepšiť," konštatoval Danny Briere, autor dvoch gólov. Ako spomalené zábery ukázali, jeho presný zápas na 1:3 z pohľadu Philly platiť nemal, pretože pri prevzatí puku bol útočník v ofsajde. Arbitri však posúdili jeho postavenie v súlade s pravidlami. "Je to tím, ktorý sa nezastaví. Nehrali sme to v druhej polovici zápasu, čo nás charakterizuje a súper sa dostal do zápasu," komentoval domáci tréner Dan Bylsma.

Úspešne vstúpil do vyraďovacej fázy aj Nashville, ktorý v noci na štvrtok zdolal v Západnej konferencii doma Detroit 3:2. "Predátori" sa mohli spoľahnúť v skórovaní na hráčov, ktorých priority sú na ľade vo všeobecnosti iné. Krídelník tretieho útoku Gabriel Bourque dal dva góly, raz napla sieť aj posila "na poslednú chvíľu" Paul Gaustad, ktorý tesne pred poslednou uzávierkou prestupov prišiel z Buffala Sabres. "V úvode som bol nervózny, v aréne to bolo hlučné, ale po niekoľkých striedaniach sa už cítite na ľade lepšie," povedal po parádnom výkone 21-ročný Bourque. Pre nováčika to bol vôbec prvý kariérny duel vo vyraďovačke. Na tri góly dokázali Red Wings odpovedať iba dvoma trefami z presiloviek, a to bolo v prvom meraní síl málo. Navyše stratili svojho lídra v oslabeniach Darrena Helma, ktorého ruku porezala korčuľa a musel na operačný zákrok.

Dlho vyrovnaný duel Vancouveru s Los Angeles rozhodol v 57. minúte hosťujúci Dustin Penner gólom na 3:2. Rozdielový zásah pritom padol po šťastnom odraze od korčule Jeffa Cartera a Penner už nemal problém trafiť sieť odkrytej bránky. Kalifornský tím napokon triumfoval u finalistu minulého ročníka v pomere 4:2, keď v hre bez brankára Vancouver ešte raz inkasoval z hokejky Dustina Browna. "Strávili sme veľa času v oslabeniach, ale to nič nemení na fakte, že dnes boli Kings lepším tímom na ľade," objektívne uznal kvality súpera domáci kouč Alain Vigneault.



1. kolo play off NHL, 1. zápasy:

Východná konferencia:

Pittsburgh - Philadelphia 3:4 pp

/stav série: 0:1/



Západná konferencia:

Nashville - Detroit 3:2

/stav série: 1:0/



Vancouver - Los Angeles 2:4

/stav série: 0:1/