Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Phillips chýba v zostave Anglicka pre zápasy s Talianskom a Nemeckom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tréner Gareth Southgate ho nenominoval pre obavy z opätovného zranenia ramena, ktoré by ho mohlo vyradiť z účasti na MS v Katare (20. novembra - 18. decembra).

Londýn 20. septembra (TASR) - Anglický stredopoliar Kalvin Phillips nefiguruje v zostave reprezentačného tímu pre blížiace sa zápasy Ligy národov proti Taliansku a Nemecku (23. a 26. septembra). Tréner Gareth Southgate ho nenominoval pre obavy z opätovného zranenia ramena, ktoré by ho mohlo vyradiť z účasti na MS v Katare (20. novembra - 18. decembra). Namiesto Phillipsa povolal Jordana Hendersona.

Phillips reprezentoval Anglicko na uplynulých ME, na ktorých sa s tímom prebojoval do finále. Medzičasom zmenil pôsobisko, keď zamieril z Leedsu do Manchestru City. V novom pôsobisku však nastúpila iba do troch zápasov, v ktorých odohral celkovo iba 14 minút. V drese City nastúpil v nedávnom zápase proti Borussii Dortmund.

Angličania sú po štyroch zápasoch na poslednom 4. mieste tabuľky 3. skupiny Ligy národov, keď získali iba 2 body za remízy.