Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Piati hráči Nemecka sú v karanténe, jeden mal pozitívny test

Nemeckí futbalisti Timo Werner (vľavo) a Lukas Klostermann sa tešia po kvalifikačnom zápase J-skupiny Severné Macedónsko - Nemecko o postup na MS2022 v Skopje v pondelok 11. októbra 2021. Nemecko vyhralo 4:0 a zabezpečilo si postup na budúcoročný svetový šampionát. Foto: TASR/AP

Nemci už ako istí víťazi J-skupiny nastúpia 11. novembra vo Wolfsburgu proti Lichtenštajnsku, o tri dni neskôr sa predstavia v Jerevane proti domácemu Arménsku.

Berlín 9. novembra (TASR) - Päť hráčov nemeckej futbalovej reprezentácie nastúpilo do povinnej izolácie pre pozitívny koronavírusový test jedného z nich. Nemcov čakajú v tomto týždni kvalifikačné duely MS 2022 doma proti Lichtenštajnsku a v Arménsku.

Nemecký futbalový zväz (DFB) informoval, že pozitívne testovaný hráč je plne zaočkovaný a nemá žiadne príznaky ochorenia Covid-19. Jeho identitu nezverejnili. Ďalší štyria museli nastúpiť do izolácie ako jeho blízke kontakty. Ostatní hráči z kádra pokračujú v príprave na kvalifikačné stretnutia, hoci utorňajší predpoludňajší tréning vedenie tímu zrušilo.

"Takéto správy krátko pred záverečnými dvoma duelmi kvalifikácie sú veľmi trpké, pre trénerov i pre celé mužstvo. Ale zdravie je, samozrejme, na prvom mieste. Želám hráčovi skoré uzdravenie," citovala agentúra DPA riaditeľa nemeckého zväzu Olivera Bierhoffa. Zatiaľ nie je jasné, či tréner Hansi Flick povolá do kádra ďalších hráčov, k dispozíci mal doteraz 28 futbalistov.

Nemci už ako istí víťazi J-skupiny nastúpia 11. novembra vo Wolfsburgu proti Lichtenštajnsku, o tri dni neskôr sa predstavia v Jerevane proti domácemu Arménsku.