Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Pidručnyj poslal odkaz z Ternopiľa, bráni krajinu pred ruskou inváziou

Na snímke ukrajinský biatlonista Dmytro Pidručnyj v cieli stíhacích pretekov mužov na 12,5 km na majstrovstvách sveta v biatlone vo švédskom Östersunde 10. marca 2019. Foto: TASR/Michal Svítok

Ukrajinskí biatlonisti chýbajú na záverečných troch podujatiach sezóny Svetového pohára. Ďalší pretekári im posielajú odkazy.

Kyjev 2. marca (TASR) - Ukrajinský biatlonista Dmytro Pidručnyj poslal prostredníctvom sociálnych sietí odkaz z rodného mesta Ternopiľ, kde bráni domovinu pred ruskou inváziou. Zverenec slovenského trénera Juraja Sanitru narukoval do armády rovnako ako jeho reprezentačná kolegyňa Julia Džimová.

Pidručnyj aj Džimová pritom len vo februári súťažili na zimných olympijských hrách v Pekingu. "Ďakujem každému, kto mi píše a kto má starosť o moju rodinu. Ďakujem za podporu a pomoc Ukrajine," napísal 30-ročný Ukrajinec a pripojil fotografiu v uniforme, ktorá podľa jeho slov vznikla počas leteckého náletu.



Ukrajinskí biatlonisti chýbajú na záverečných troch podujatiach sezóny Svetového pohára. Ďalší pretekári im posielajú odkazy. "Buďte silní," odkázal Nemec Benedikt Doll a pridali sa aj Talian Thomas Bormolini či Nórka Tiril Eckhoffová. Medzinárodná biatlonová únia (IBU) vyjadrila v stredu úprimnú sústrasť po úmrtí 19-ročného biatlonistu Jevhena Malyševa, ktorý podľa ukrajinských úradov zahynul v bojoch neďaleko Charkova.