Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Piešťanské Čajky idú do play off bez prehry, Jankovič:Mám veľkú radosť

Na snímke radosť hráčok Čajok. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Naposledy sa niečo také podarilo vtedajšiemu suverénovi na slovenskej scéne YOUNG ANGELS Košice, ktorý zakončil základnú časť s 28 výhrami.

Piešťany 6. marca (TASR) - Prvýkrát od sezóny 2015/16 a v kompletnom ročníku sa niekomu v basketbalovej Niké extralige žien podarilo zakončiť základnú, respektíve nadstavbovú časť bez jedinej prehry. Túto métu dosiahli Piešťanské Čajky, úradujúce šampiónky zaznamenali počas víkendu 20. víťazstvo a týmto úspechom sa zapísali do klubovej histórie.

Naposledy sa niečo také podarilo vtedajšiemu suverénovi na slovenskej scéne YOUNG ANGELS Košice, ktorý zakončil základnú časť s 28 výhrami. Zaujímavosťou je, že vtedy bola súčasťou tímu Anna Jurčenková a teraz je opäť, no v inom klube. MBK Ružomberok mal v sezóne 2019/20 tiež vykročené k tejto méte, pre pandémiu koronavírusu však ročník predčasne ukončili. V tom čase mali Ružomberčanky bilanciu 19/0.

"Teším sa z toho, na začiatku to nik nepredpokladal. Čím bola základná časť ďalej a ďalej, tak sme už aj my na to mysleli. Som rada z toho, že to berieme zodpovedne a od začiatku sa snažíme ´makať´. Teší ma, že to tak vyšlo. Je to zodpovednosť. Ľudia si možno myslia, že je to úplne ľahké, tak si to mysleli aj v Košiciach, že vyhrávame tituly a je to jednoduché. Nie je to tak. Musíme byť pokorní, tešíme sa z toho, ale každý zápas sa začína od nuly. Vieme, že musíme ísť naplno a nič nepodceniť, pretože súperi majú svoju silu," zhodnotila pre TASR pivotka Piešťan Jurčenková.

Čajky prežívajú najúspešnejšiu sezónu od vzniku klubu. V Európskom pohári (Eurocupu) sa im podarilo prvýkrát postúpiť zo skupinovej fázy, nedávno získali Slovenský pohára a teraz predviedli bezchybnú základnú, respektíve nadstavbovú časť. "Teší ma to. Mne sa to nepodarilo ani s Košicami, keď som jeden zápas prehral. Mám z toho veľkú radosť. Ďakujem dievčatám za to, ako k tomu celú sezónu pristupujú. Môžem povedať, že v každom zápase sme išli naplno. Nemali sme stretnutie, v ktorom by sme nejako špekulovali, či to bol súper z hornej štvorky alebo dolnej štvorky. Stále sme chceli hrať náš basketbal, išli sme od zápasu k zápasu. Veľká vďaka dievčatám za to, ako bojovali. Pre mňa je radosť, že môžem viesť takýto tím. Samozrejme, ambície nášho družstva oproti zvyšku ligy sú trochu iné, ale na to sa nedívame, pozeráme sa sami na seba," uviedol tréner Čajok Peter Jankovič.

Posledný krok býva najťažší, ale jeho hráčky ho zvládli bez výraznejších ťažkostí. Pred televíznymi kamerami uštedrili Slávii Banská Bystrica najvyššiu prehru v sezóne (49:93). V zápase, v ktorom už bolo jasné, kto sa na akej priečke umiestni v nadstavbovej skupine o 1. – 4. miesto, sa tak ukázala aktuálna sila úradujúceho šampióna a jeho motivácia. "Tá tam je stále. Minimálne teraz bola taká, že keď sa dá všetko vyhrať, tak poďme do toho. Ja, osobne, to mám v sebe, že chcem vyhrať. Aj keď pracujeme na tréningoch, tak stále má človek v sebe, že nič nepoľaví. Myslím si, že všetky dievčatá to majú tak. Od začiatku do toho dávame energiu, sme rozhodnuté, že ideme naplno a dáme do toho všetko. Buď to vyjde, alebo to nevyjde. Zatiaľ to vychádza," prezradila Jurčenková.