Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Piešťanské Čajky získali čiernohorskú rozohrávačku Mujovičovú

Na snímke majsterky Slovenska - Piešťanské Čajky po skončení 4. zápasu finále play off Niké extraligy žien Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok v stredu 27. apríla 2022 v Piešťanoch. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Dvadsaťšesťročná Mujovičová odohrala v minulej sezóne za Pécs 24 zápasov, v ktorých nastrieľala v priemere 15,5 bodu a pridala 5 asistencií.

Piešťany 1. augusta (TASR) - Novou posilou Piešťanských Čajok sa stala čiernohorská basketbalistka Božica Mujovičová, ktorá v sezóne 2022/2023 obsadí v tíme úradujúceho slovenského majstra kľúčový post strednej rozohrávačky. Klub o tom informoval na oficiálnom webe.

"Prichádza k nám zo silnej maďarskej ligy, kde v minulej sezóne bola jednou z kľúčových hráčok Pécsu. Vo svojej kariére má za sebou viaceré zaujímavé angažmány v popredných európskych súťažiach. Pevne verím, že tieto skúsenosti zužitkuje v našom tíme a stane sa jeho oporou. S hráčkami z Balkánu máme veľmi dobré skúsenosti a aj na Božicu máme veľmi dobré referencie," povedala na margo novej posily generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Dvadsaťšesťročná Mujovičová odohrala v minulej sezóne za Pécs 24 zápasov, v ktorých nastrieľala v priemere 15,5 bodu a pridala 5 asistencií. Vo svojej kariére má tiež za sebou pôsobenia v poľskom Visla Can-Pack Krakov (2018 – 2019), španielskom Al-Qazeres Extremadura (2019-2020), či izraelskom Elitzur Ramla (2020-2021). Vo svojej rodnej krajine pôsobila okrem materského Jedinstvo Bijelo Polje aj v tíme Budučnost Podgorica (2011–2018).

"Za moje ďalšie pôsobisko som si vybrala Piešťanské Čajky, pretože si myslím, že je to správne prostredie pre môj ďalší rozvoj. Počula som veľa pozitívnych informácií o klube, ľuďoch, ktorí tu pracujú a aj o trénerovi. Tiež si myslím, že ako hráčka môžem tímu veľmi pomôcť. Jedným z dôvodov môjho rozhodnutia je aj to, že Čajky majú vždy tie najvyššie ambície. S tým sa stotožňujem a dúfam, že v nadchádzajúcej sezóne budeme úspešné a už sa do Piešťan veľmi teším," povedala po podpise zmluvy s Piešťanskými Čajkami Mujovičová, ktorá bude obliekať dres so symbolickým číslom 1. Rozohrávačka tiež patrí k stabilným členkám reprezentácie Čiernej Hory, s ktorou sa zúčastnila na uplynulých troch európskych šampionátoch (2017, 2019, 2021).