Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Piešťany - HC Košice 2:0 v 30. kole Tipsport extraligy

Gólová radosť hráčov Piešťan Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Opatrná hra panovala v prvej aj v druhej tretine.

Piešťany 19. decembra (TASR) - Prvá tretina sa začala opatrne, ani jedno z mužstiev nechcelo inkasovať ako prvé. Tak sa zrodilo len veľmi málo šancí. V jednej z nich neuspel Filo, ktorý trafil z dobrej pozície len vedľa bránky. V 10. minúte jeho spoluhráč Stupka našiel pripraveného Hyláka v košickej bránke. V košickom drese sa mohol presadiť Hinďoš, ale jeho bekhendový pokus Tomeka neprekvapil.

Opatrná hra pokračovala aj v druhej tretine. Prvú šancu mal až v 31. minúte Bulík, ktorý ale sám pred Tomekom zlyhal. Už o minútu však domáci dali gól po tom, čo Jakub Ručkay potiahol puk do útočného pásma, peknou prihrávkou našiel brata Henrycha a ten dokázal otvoriť skóre. Košice po inkasovanom góle trochu ožili a z vyrovnania sa mohli tešiť v 36. minúte. To by však Matúš Chovan musel z dobrej pozície mieriť presnejšie.

V tretej časti mohol zvýšiť na dvojgólový rozdiel Mišura, ale svoju strelu v prečíslení namieril len do hosťujúceho brankára. Gól sa podarilo tak streliť až v 48. minúte Šišovskému, ktorý sa pretlačil pred košickú bránu a dostal puk do siete. Hostia potom otvorili hru v snahe vyrovnať a domácim sa naskytlo viac príležitostí dostať sa do útoku. Najväčšiu z nich nevyužil Saliji, ktorý sám pred Hylákom mohol definitívne rozhodnúť o osude zápasu. Košice v snahe vyrovnať odvolali v poslednej minúte brankára, ale Jenčík ani na dvakrát Tomeka neprekonal a Košice tak odchádzajú bez bodu.


ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)



Góly: 32. H. Ručkay, 48. Šišovský. Rozhodovali: Baluška, Štefik - Kalina, Smrek, vylúčení: 1:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2008 divákov


Hlasy po zápase:

Milan Klement, tréner Piešťany: "Obe mužstvá hrali dobrý hokej. V druhej tretine sme sa dostali pod tlak, ale paradoxne sme dali gól. V tretej časti sa nám podarilo pridať ešte jeden a Košice v snahe znížiť boli dnes našťastie neefektívne a my sa môžme tešiť z cenného víťazstva."

Milan Staš, tréner Košíc: "Prvá tretina bola svižná, ale opatrná z oboch strán. V druhej časti sme po inkasovanom góle zvýšili úsilie. Dostali sme súpera pod tlak a robili sme všetko pre to, aby sme znížili a boli sme strelecky impotentní. Bez gólu sa vyhrávať nedá."