Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Piešťany zvíťazili nad Zvolenom 6:1, vyrovnali stav série na 2:2

Hráči Piešťan sa tešia po druhom góle Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Posledný úder Zvolenčanom zasadil necelé dve minúty pred koncom Melichárek.

Piešťany 27. marca (TASR) - Hokejisti ŠHK 37 Piešťany vyhrali v stredajšom zápase semifinále Slovnaft play off Tipsport extraligy na domácom ľade nad HKM Zvolen hladko 6:1 a vyrovnali stav série hranej na štyri víťazstvá na 2:2.

Domáci začali veľmi dobre - už v 2. minúte sa strela Henricha Ručkaya odrazila od hosťujúceho brankára za čiaru a Piešťany viedli. Druhý gól Piešťan mohol pridať Samir Saliji, ktorý si obhodil hosťujúceho obrancu, ale sám pred Šimkom zakončil veľmi slabo. V poslednej minúte prvej časti domáci pridali druhý presný zásah, potom čo Samir Saliji našiel medzeru medzi Šimkovými betónmi.

V druhej časti sa Zvolenu podarilo rýchlo vyrovnať, keď v presilovke Lukáš Jurík našiel puk po závare pred bránkou a bolo 2:1. Hostia boli aj naďalej aktívnejší, ich šance však ostávali nevyužité. V 35. minúte si nedali pozor na Haringa, ktorý im unikol, presnou prihrávkou našiel pred bránkou Mertela a ten zvyšoval už na 3:1. Už o minútu neskôr mohli zvýšiť Bučka i Henrich Ručkay, ale ich dobré strely hosťujúci brankár pochytal.



Už v 1. minúte záverečnej časti Piešťany využili presilovku po tom, čo Šimko vyrazil puk do Nemca, od ktorého korčule sa dostal do bránky. Domáci sa potom stiahli viac do defenzívy a nechali hrať svojho súpera. Ten musel zvýšiť útočnú aktivitu, ale výborného Tomeka sa mu nepodarilo prekonať. Práve naopak, v 52. minúte zabudli hostia na Haringa, ktorý sa dostal s pukom do útočného pásma, prihral voľnému Stupkovi a ten zvýšil už na 5:1. Posledný úder Zvolenčanom zasadil necelé dve minúty pred koncom Melichárek a stanovil skóre na konečných 6:1.

ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 6:1 (2:0, 1:1, 3:0) /na zápasy: 2:2/



Góly: 2. H. Ručkay (Peško), 20. Saliji (Melichárek), 35. Mertel (Haring, Drgoň), 41. Nemec (Saliji, Bučka), 52. Stupka (Haring), 59. Melichárek (Nemec, Saliji) - 25. L. Jurík (Chovan). Rozhodovali: D. Konc, Kubuš - Šefčík, Valach, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3060 divákov

Zostavy:

Piešťany: Tomek - Brňák, Bučka, Filip, Drgoň, Hruška, Urban, Kolník, F. Hudec - Saliji, Nemec, Melichárek - H. Ručkay, Peško, J. Ručkay - Chylo, Mertel, Stupka - Šišovský, Toman, Haring

Zvolen: Šimko - Čierny, Juraško, Hraško, Hertl, Mucha, Pichnarčík, Novajovský, Mahdalík - Kalla, Brabenec, Podkonický - P. Zuzin, L. Jurík, Chovan - Škvaridlo, M. Jurík, Čurilla - Puliš, Ľ. Zuzin, Ďaloga


Hlasy po zápase:

Milan Klement, tréner Piešťan: "Dnes sme hrali dobre. Pomohol nám rýchly strelený gól, po ktorom sa hralo lepšie a spokojnejšie. Za stavu 3:1 sme ovládli dianie na ľade a zaslúžene sme vyhrali. Do Zvolena ideme s cieľom pobiť sa o ďalšiu výhru."



Peter Mikula, tréner Zvolena: "Nemám v podstate čo hodnotiť, dnes sme hrali veľmi zle. Piešťany už bojovali o život a naštartoval ich rýchly gól. My sme hromadili jednu chybu za druhou, niektorí jednotlivci dnes nepodali optimálny výkon. Tento zápas musíme hodiť za hlavu a skoncentrovať sa na ďalšie stretnutie."