Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Pique, Ter Stegen, De Jong a Lenglet predĺžili zmluvy s Barcelonou

Na snímke futbalista FC Barcelony Gerard Pique. Foto: TASR/AP

Dohody sa zrodili po týždňoch rokovaní. Zmluvy zahŕňajú aj dočasnú úpravu platu vzhľadom na súčasné okolnosti s pandemickou krízou, uviedol katalánsky klub v stanovisku.

Barcelona 21. októbra (TASR) - Gerard Pique, Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong a Clement Lenglet podpísali nové zmluvy so španielskym futbalovým klubom FC Barcelona.

"Dohody sa zrodili po týždňoch rokovaní. Zmluvy zahŕňajú aj dočasnú úpravu platu vzhľadom na súčasné okolnosti s pandemickou krízou," uviedol katalánsky klub v stanovisku.

Tridsaťtriročný branca Pique sa vo svojej 13. sezóne v drese Barcelony dohodol na kontrakte do 20. júna 2024. Platný bude až do jeho vypršania za predpokladu, že hráč odohrá stanovený počet stretnutí v sezóne 2021/2022, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na klub.

Nemecký brankár Ter Stegen, ktorý nestihol štart novej sezóny pre operáciu kolena, súhlasil s predĺžením zmluvy do polovice roka 2025. Stredopoliar De Jong a obranca Lenglet sa upísali Barcelone do leta 2026.

Výstupnú klauzulu v zmluvách Piqueho a Ter Stegena stanovili na 500 miliónov eur, De Jong ju má vo výške 400 a Lenglet 300 miliónov.