Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Pique ukončil kariéru červenou kartou v zápase s Osasunou

Futbalista FC Barcelona Gerard Piqué reaguje po zápase 13. kola španielskej La Ligy FC Barcelona - UD Almería v Barcelone v sobotu 5. novembra 2022. Piqué sa v sobotu definitívne rozlúčil s kariérou. Foto: TASR/AP

Katalánci prehrávali po polčase 0:1 a navyše prišli o kanoniera Roberta Lewandowského, ktorý videl už v 31. minúte druhú žltú kartu a išiel predčasne pod sprchy.

Barcelona 9. novembra (TASR) - Španielsky futbalista Gerard Pique zakončil svoju kariéru červenou kartou, ktorú dostal v závere prvého polčasu utorňajšieho zápasu 14. kola španielskej ligy na ihrisku Osasuny Pamplona (2:1). Tridsaťpäťročný stopér pritom ani nezasiahol do stretnutia a sedel len na lavičke náhradníkov.

Katalánci prehrávali po polčase 0:1 a navyše prišli o kanoniera Roberta Lewandowského, ktorý videl už v 31. minúte druhú žltú kartu a išiel predčasne pod sprchy. To i situácia pred inkasovaným sa nepáčili Piquemu, po odpískaní polčasu vyšiel na ihrisko za rozhodcom Jesusom Gilom Manzanom a diskutoval s ním, až kým obaja nevošli do tunela. Z neho sa však už nevrátil, keďže hlavný arbiter ho vylúčil. Pique mal podľa španielskeho denníka AS nevyberane urážať rozhodcu i jeho rodinu.

So svojou bohatou kariérou sa rozlúčil pred domácimi fanúšikmi na Camp Nou v sobotňajšom stretnutí s Almeriou (2:0) a definitívnu bodku napísal v utorok. Podľa španielskych médií ho mal tréner Xavi Hernández poslať na ihrisko v druhom polčase, plány mu však pokazilo Piqueho vylúčenie.