Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Pirane Brusno proti La Lagune v Challange Cupe s domácou výhodou

Na archívnej snímke volejbalistka Jaroslava Pencová počas tlačovej konferencie účastníka ženskej volejbalovej extraligy VK Pirane Brusno. Foto: TASR Jakub Kotian

Pirane pre komplikácie španielskej strany s príchodom na Slovensko dlho nepoznali definitívne termíny konfrontácie, dozvedeli sa ich len pár dní pred historickou premiérou v pohárovej Európe.

Brusno 18. novembra (TASR) - Volejbalistky VK Pirane Brusno nastúpia na šestnásťfinálový zápas európskeho Challenge Cupu 2020/2021 proti španielskemu súperovi z Kanárskych ostrovov Sanaya Libby's La Laguna v pondelok 23. novembra a na druhý deň v utorok. Oba zápasy sa odohrajú na Slovensku v Slovenskej Lupči. Potvrdila to aj riadiaca zložka súťaže, informovala na svojom webe Slovenská volejbalová federácia. Oba zápasy sa začnú o 18.00 h.

Pirane pre komplikácie španielskej strany s príchodom na Slovensko dlho nepoznali definitívne termíny konfrontácie, dozvedeli sa ich len pár dní pred historickou premiérou v pohárovej Európe. Podľa prvotnej dohody sa zápasy v Slovenskej Ľupči mali odohrať v stredu a vo štvrtok (25. - 26. 11.), napokon ich ešte museli posunúť o dva dni skôr.

La Laguna cez víkend prvýkrát v najvyššej domácej súťaži zaváhala (bilancia 7-1), ale udržala sa na čele španielskej Superligy. Brusnu sa zatiaľ v prebiehajúcej sezóne nedarí podľa predstáv, v extralige mu s dvoma víťazstvami a ôsmimi prehrami patrí predposledná 7. priečka. Postupujúceho čaká v osemfinále rumunský CSM Alba Blaj.

Druhý slovenský zástupca v európskom pohári číslo tri Volley project UKF Nitra má osemfinálovú miestenku už štyri týždne istú, keďže jeho šestnásťfinálový súper Sm'Aesch Pfeffingen zo Švajčiarska zo súťaže odstúpil. V osemfinále si UKF zmeria sily so severomacedónskym Vardarom Skopje. UKF Nitra rovnako ako Brusno štartuje na európskej scéne po prvý raz v klubovej histórii.



CEV CHALLENGE CUP ŽIEN 2020/2021 - šestnásťfinále:

VK Pirane Brusno (SR) - Sanaya Libby's La Laguna (Šp.)

/hrá sa 23. a 24. 11. zhodne o 18.00 h v Slovenskej Ľupči/