Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Pisár je nový generálny manažér Banskej Bystrica, Zedník koordinátor

Na snímke asistent trénera Banskej Bystrice Richard Zedník v šiestom zápase finále play off hokejovej Tipsport Ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 22. apríla 2016 v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Branislav Račko

Do materského klubu sa vrátil Zedník, ktorý v ňom pôsobil ako hráč aj tréner.

Banská Bystrica 4. novembra (TASR) - Novým generálnym manažérom hokejového klubu HC ´05 Banská Bystrica sa stal Ľuboš Pisár. Do klubových štruktúr sa posunul aj bývalý reprezentant Richard Zedník. Vo funkcii riaditeľa skončil generálny riaditeľ Lukáš Opáth. Klub informoval o zmenách na oficiálnej stránke.

Zedník bude vypomáhať Pisárovi ako koordinátor športových a tímových operácií. Bývalý brankár Pisár pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži vo farbách Martina a od roku 2003 sa jeho kariéra vyvíjala v Dánsku. Ukončil ju v roku 2016 a následne začal trénersky pôsobiť. Najskôr tri roky v dánskom klube Herning Blue Fox a od roku 2019 absolvoval tri sezóny ako asistent trénera a tréner brankárov v nórskom klube Stavanger Oilers. Pôsobil aj ako športový manažér. "Som poctený, že môžem prijať pozíciu generálneho manažéra HC ’05 Banská Bystrica. Chcem sa poďakovať pánovi Tomášovi Boľošovi za prejavenú dôveru. V športe a v hokeji dostať pozíciu generálneho manažéra vyžaduje súhru okolností, aj šťastie, no na druhej strane aj kvalitu. Po rokoch v zahraničí mám trošku iné očakávania a nároky na štandardy. Bol som na troch zápasoch Banskej Bystrice. Veľmi ma potešilo a príjemne prekvapili ľudia na zápase. Je tu veľmi dobrá kultúra a vidieť, že sú naučení na víťazstvá. Veria tímu a je to vidieť. Realita je, že tento tím momentálne nedosahuje potenciál a očakávania, ktoré doňho boli vkladané. Pre mňa je to aj dlhodobá vízia – nastaviť klub, ľudí a urobiť z toho víťaznú organizáciu, ktorá nebude víťaziť každý tretí-štvrtý rok, ale každý rok," uviedol Pisár. Po vzájomnej dohode klub ukončil spoluprácu s Lukášom Opáthom, ktorý bol riaditeľ klubu. Riadenia klubu sa ujal jeho prezident Tomáš Boľoš.

Do materského klubu sa vrátil Zedník, ktorý v ňom pôsobil ako hráč aj tréner. "Dlhšiu dobu som pôsobil pri hokeji v Banskej Bystrici, či už ako asistent trénera a snažil som sa vrátiť Bystrici, to čo mi dala. Bol som práve v Amerike, keď sa udial predčasný koniec Miša Hudeca a pán Boľoš mi volal, či by som mohol nejako pomôcť. V prvom rade sme chceli nájsť športového manažéra, čo sa nám podarilo a som rád, že sa nám ho podarilo priviesť. Stále chcem byť nejak zapojený a toto je dobrá situácia. Som Bystričan a chcem, aby tu hokej napredoval," poznamenal Zedník.