Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Pištej bude bojovať so zranením, po Tokiu ide na operáciu

Na snímke slovenský reprezentant v stolnom tenise Ľubomír Pištej. Foto: TASR Dano Veselský

Pred OH mal stolný tenis vysoké ambície, slovenský pár figuruje v júlovom olympijskom rebríčku tejto disciplíny na výbornom 5. mieste.

Bratislava 14. júla (TASR) - Na uplynulom európskom šampionáte vo Varšave hral Ľubomír Pištej cez bolesť, no so svojou partnerkou Barborou Balážovou napriek tomu dokázali získať v mixe strieborné medaily. Rovnaký problém ich čaká aj v Tokiu, zranené koleno stále neposlúcha a Pišteja po olympiáde čaká operácia.

Pred OH mal stolný tenis vysoké ambície, slovenský pár figuruje v júlovom olympijskom rebríčku tejto disciplíny na výbornom 5. mieste. Vysokú pozíciu potvrdil aj na ME, Pištej si po šampionáte doprial oddych, aby sa stav kolena o čosi zlepšil. "Mám natrhnutý meniskus, natrhnutý väz v kolene plus niečo s chrupavkou, takže to nie je úplne dobré. Po olympiáde pôjdem určite na operáciu. Teraz sa budem snažiť pripravovať. Chvíľu som nehral, ale dnes idem na tréning a uvidíme, ako to bude," uviedol pre TASR.

Záverečnú prípravu nechce preháňať, aby sa šetril na športový sviatok. Necestovať do Tokia neprichádzalo do úvahy: "Je to moja prvá olympiáda, verím, že nie posledná. V mixe sa to dá nejako uhrať aj s poškodením, na ME som hral v oveľa horšom stave. Verím, že to bude dobré."