Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Pittsburgh otvoril kemp bez 9 hráčov, ktorí sa mohli nakaziť COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hokejisti sa potenciálne dostali do kontaktu s osobou, ktorá mala kontakt s pozitívne testovaným človekom.

Pittsburgh 13. júla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins v pondelok otvoril prípravný kemp pred obnovením sezóny bez deviatich hráčov, ktorí mohli byť sekundárne vystavení osobe testovanej pozitívne na ochorenie COVID-19.

Penguins nezverejnili, o ktorých hráčov ide. Hokejisti sa potenciálne dostali do kontaktu s osobou, ktorá mala kontakt s pozitívne testovaným človekom. Títo hráči sa nemôžu zúčastniť na tréningoch, kým nebudú mať ďalšie testy s negatívnymi výsledkami podľa protokolu NHL.

Kempy sa v rámci tretej fázy reštartu začali v pondelok 13. júla, hráči sa budú v tréningových centrách svojich tímov spoločne pripravovať až do 26. júla, keď sa premiestnia do tzv. hub cities. Na neutrálnych štadiónoch v Edmontone, respektíve Toronte absolvujú najprv niekoľko prípravných stretnutí a od 1. augusta v nich dohrajú pandémiou poznačený ročník, bez divákov a za prísnych hygienických opatrení. V kempoch by sa malo predstaviť osem až desať slovenských hokejistov.

Hráči sa môžu do pondelka večera miestneho času rozhodnúť, či sa pripoja ku svojim tímom a sezónu dohrajú. Ak sa rozhodli nehrať, nehrozí im žiadny trest. Informovala o tom agentúra AP.