Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

P.K. Subban z New Jersey získal Trofej Kinga Clancyho

P.K.Subban. Foto: TASR/AP

Subban bol medzi finalistami na King Clancy Trophy tretíkrát za sebou a celkovo štvrtýkrát.

New York 8. júna (TASR) - Obranca P.K. Subban z New Jersey Devils získal v zámorskej NHL Trofej Kinga Clancyho. Cenu každoročne získava hráč, ktorý spája vodcovské kvality na ľade i mimo neho s pozitívnym vplyvom na svoju komunitu. Ďalšími finalistami na ocenenie boli center Anaheimu Ryan Getzlaf a obranca Darnell Nurse z Edmontonu.

Subban bol medzi finalistami na King Clancy Trophy tretíkrát za sebou a celkovo štvrtýkrát. "Je mojou zodpovednosťou snažiť sa ovplyvňovať čo najviac ľudí tým správnym spôsobom a vytvárať prostredie, v ktorom sú si všetci rovní," citoval portál nhl.com 33-ročného Kanaďana, ktorý sa mimo ľadu venuje charite, boju s rasovou a spoločenskou nerovnosťou, či podporuje znevýhodnené skupiny mládeže.

Už v roku 2014 založil ako hráč Montrealu nadáciu, ktorá v priebehu siedmich rokov vybrala pre montrealskú detskú nemocnicu viac ako desať miliónov dolárov. Počas pôsobenia v Nashville pomohol spustiť program, ktorý zbližoval miestne bezpečnostné zložky a tamojšiu mládež. V marci tohto roka venoval milión dolárov na podporu kliniky duševného zdravia v Montreale a ďalších 100-tisíc dolárov na podporu onkologických pacientov z Ukrajiny. V rámci NHL pracuje aj v programoch pre inklúziu.

"Nad takýmito záležitosťami ani nepotrebujem veľa premýšľať. Skrátka cítim, že je to tak správne. Som šťastný, keď môžem podporiť ostatných. Potom to má pozitívny vplyv na celý hokej," zdôraznil Subban.