Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Plavecká federácia chce olympijské miestenky pre siedmich Slovákov

Plávanie Foto: TASR/AP

Svetová strešná organizácia po posúdení žiadostí určí, ktorým plavcom pridelí v jednotlivých disciplínach možnosť štartovať na OH.

Bratislava 17. júna (TASR) - Slovenská plavecká federácia (SPF) posiela Medzinárodnej plaveckej federácii (FINA) 7-členný zoznam slovenských plavcov, ktorí sa uchádzajú o štart na nadchádzajúcich olympijských hrách v Londýne na základe splneného B-limitu.

V menoslove nechýba ani slovenská plavecká stálica Martina Moravcová.

Svetová strešná organizácia po posúdení žiadostí zo všetkých svojich členských federácií určí, ktorým plavcom pridelí v jednotlivých disciplínach možnosť štartovať na OH.

Sedmičku slovenských reprezentantov tvoria muži Tomáš Klobučník, Richard Nagy a kvinteto žien Denisa Smolenová, Miroslava Syllabová, Katarína Listopadová, Katarína Filová a Martina Moravcová.

Dvom plavcom sa cez víkend podarilo vylepšiť si B-limity na kvalifikačnom podujatí Budapest Open v Maďarsku - Katarína Listopadová skresala čas v disciplíne 200 m polohové preteky na 2:16,42 min a Richard Nagy sa zlepšil na krauliarskej 1500-ke na 15:30,03 min.