Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Dubovcová so Štrbovou postúpili v Mersine do 1. kola play off

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová. Foto: Teraz.sk/SVF

Slovenky vo štvrtok v prvom kole skupiny prehrali 1:2 s holandskou dvojicou Jolien Sinnemová, Laura Bloemová, v piatok však zvládli duel o postup a domáce Turkyne zdolali hladko v dvoch setoch.

Mersin 4. mája (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová postúpili na trojhviedzičkovom turnaji Svetovej série FIVB v tureckom Mersine do osemfinále.

V piatok ráno najskôr zdolali v zápase o postup z A-skupiny hlavnej súťaže domáce Turkyne Güldeniz Onalovú a Neriman Gencyurekovú hladko 2:0 (9, 10) a potom si popoludní poradili v troch setoch s japonskou dvojicou Azusa Futamiová, Akiko Hasegawová 2:1, keď otočili zápas z 0:1. V prvom sete mali mierne navrch japonské volejbalistky, a hoci Slovenky manko znižovali, na obrat to nestačilo. V druhom dejstve sa po slabšom úvode slovenské reprezentantky rozbehli a vyhrali 21:15. Rozhodujúci set sa zlomil za stavu 10:10, keď Slovenky získali päť bodov za sebou a prelomili tajbrejkové prekliatie z uplynulých turnajov.

V osemfinále nastúpia Dubovcová so Štrbovou v sobotu proti nórskym reprezentantkám Ingrid Lundeovej a Ode Johanne Ulvesethovej. Čas zápasu bude známy neskôr.

Svetová séria FIVB, Mersin (Tur.)

PIATOK

1. kolo play off:
Azusa Futamiová, Akiko Hasegawová (Jap.-10) - Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-17) 1:2 (19, -15, -10)

A-skupina:
Neriman Gencyureková, Güldeniz Onalová (Tur.-32) - Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-17) 0:2 (-9, -10)
'
Ďalší program Sloveniek:

SOBOTA

Osemfinále:

Ingrid Lundeová, Oda Johanne Ulvesethová (Nór.-13) - Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-17) - čas stretnutia bude známy neskôr