Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dubovcová so Štrbovou postúpili v Gstaade už do štvrťfinále

Na snímke Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová Foto: Teraz.sk/SVF

Slovenky si v piatok poradili v 1. kole play-off s Ittlingerovou a Laboureurovou 2:0 a popoludní v osemfinále zdolali aj favorizované brazílske turnajové šestky Ágathu a Dudu.

Gstaad 12. júla (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová sa na turnaji World Tour najvyššej kategórie Five stars (Major) vo švajčiarskom Gstaade prebojovali už do štvrťfinále.

Nasadené osemnástky si v piatok na úvod programu poradili v 1. kole play-off s nemeckými dvadsaťjednotkami Sandrou Ittlingerovou a Chantal Laboureurovou 2:0 (19, 16) a popoludní v osemfinále zdolali aj favorizované brazílske turnajové šestky Ágathu a Dudu 2:1 (-16, 19, 11).

S Brazílčankami sa Slovenky stretli po druhý raz a revanšovali sa im za májovú prehru 0:2 (-11, -20) z osemfinále na štvorhviezdičkovom turnaji v čínskom Ťin-ťiangu, informoval oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie.

Slovenky v prvom sete osemfinále proti šampiónkam vlaňajšieho prestížneho podujatia World Tour Finals vyrovnali z 3:6 na 6:6 a neskôr držali krok aj vďaka prasiatku od Andrey (10:10). Brazílčankám vyšla ďalšia pasáž a ušli na 16:12, ale Dubovcová zaznamenala eso aj blok a bolo to už iba o bod (16:17). Koncovka však patrila favoritkám, set ukončili dvoma esami (21:16).

V druhej časti Slovenky pri podaní Štrbovej trojbodovou šnúrou otočili na 7:5. Pred finišom Slovenky vďaka ďalšiemu brejku viedli 17:15 aj 19:17, Brazílčanky ešte raz vyrovnali (19:19), ale Dubovcová na záver vytiahla blok (21:19) a išlo sa do tajbrejku. V ňom Brazílčanky viedli 8:6, ale o chvíľu po presnom smeči Štrbovej už boli vpredu Slovenky (10:9). Ágatha a Duda po time-oute otočili na 11:10, ale neskôr boli Slovenky opäť vo výhode s brejkom (13:11). V závere im Brazílčanky ponúkli kontry, Štrbová obe premenila a prišla veľká radosť Sloveniek.

Tie v sobotu vo štvrťfinále nastúpia proti víťazkám podvečerného osemfinálového súboja (17.00 h) medzi domácimi turnajovými jednotkami Betschartovou a Hüberliovou a Brazílčankami Bárbarou a Fernandou. S oboma dvojicami sa slovenské reprezentantky stretli na minulotýždňových MS v Hamburgu.

"Získať takýto skalp je veľmi príjemný pocit. Tento rok už sa nám to podarilo proti legende Kerri Walshovej aj ďalším Brazílčankám či Nemkám. Pre sebavedomie je veľmi dôležité, keď zdoláte výborný tím a viete, že s nimi môžete hrať. V tajbrejku sme rýchlo vhodne zareagovali a upravili taktiku, na konci Andrea čapla ich útoky a podarilo sa. Po zápase bola celá tribúna od šťastia v slzách, máme tu naozaj silnú podporu od miestnych Slovákov, Čechov, ja tiež od sestry Terezky. Včera to v tajbrejku proti Švajčiarkam boli veľké nervy, teraz sa nám hralo dobre, uvoľnene - ony museli a my sme mohli," uviedla pre SVF Natália Dubovcová.

World Tour - Five stars (Major) - Gstaad (Švaj.) - piatok:

1. kolo play-off:
Sandra Ittlingerová, Chantal Laboureurová (Nem.-21) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (SR-18) 0:2 (-19, -16)

Osemfinále:
Ágatha Bednarczuková, Eduarda Santosová-Lisboová (Braz.-6) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (SR-18) 1:2 (16, -19, -11)