Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Plzeň ide do horúceho Baku, Kodaň s Vavrom privíta Trabzonspor

Tréner českej futbalovej reprezentácie Michal Bílek Foto: TASR/AP

V utorok sa okrem konfrontácie Kodane s Trabzonsporom takisto stretne nórsky tím FK Bodö/Glimt s chorvátskym majstrom Dinamom Záhreb a hráči Glasgowa Rangers privítajú PSV Eindhoven.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Futbalová Liga majstrov 2022/2023 pokračuje cez týždeň úvodnými zápasmi play off, v ktorých tímy zabojujú o postup do skupinovej fázy. Viktoria Plzeň v kádri so slovenskou štvoricou René Dedič, Matej Trusa, Erik Jirka a Marián Tvrdoň sa v stredu predstaví na pôde azerbajdžanského Karabachu Agdam.

Dánsky šampión FC Kodaň s obrancom Denisom Vavrom privíta o deň skôr na domácej pôde Trabzonspor. Turecký klub nemôže v prvom stretnutí počítať so skúseným Marekom Hamšíkom, slovenský stredopoliar pauzuje pre natrhnutý lýtkový sval na pravej nohe. Svojmu tímu by však mohol byť k dispozícii v odvete.

Plzeň si po vyradení Šeriffu Tiraspoľ v 3. predkole (2:1, 2:1) trúfa aj na Karabach. Tréner Viktorie Michal Bílek musí pripraviť svoj tím i na miestne náročné klimatické podmienky, v Baku by sa mali v stredu vyšplhať teploty na 35 stupňov Celzia. "Pravdepodobne tam bude teplo. Musíme sa na to poriadne pripraviť. Sme dva zápasy od obrovského úspechu, ktorý sme si veľmi priali. Naším cieľom je dostať sa do skupinovej fázy Ligy majstrov," vyhlásil Bílek ešte po postupe cez Šeriff. Český šampión sa na play off naladil sobotným ligovým víťazstvom 2:1 nad Hradcom Králové. S úvodom sezóny môže byť spokojný, z úvodných troch ligových kôl vyťažil sedem bodov a pokračuje aj v LM. "Zatiaľ sa nám darí a šliapeme. Máme dosť kvalitných hráčov na to, aby sme zložili základnú jedenástku na ligu i Európu. Pevne verím, že sme na obe súťaže dobre pripravení," povedal pre klubový web útočník Tomáš Chorý, autor prvého gólu proti Hradcu.

V utorok sa okrem konfrontácie Kodane s Trabzonsporom takisto stretne nórsky tím FK Bodö/Glimt s chorvátskym majstrom Dinamom Záhreb a hráči Glasgowa Rangers privítajú PSV Eindhoven. V stredu bude bojovať ukrajinský klub Dynamo Kyjev na štadióne v poľskej Lodži proti Benfice Lisabon a izraelský zástupca Maccabi Haifa privíta CZ Belehrad. Odvetné duely play off LM sa hrajú o týždeň 23. a 24. augusta.



1. zápasy play off Ligy majstrov /časy sú v SELČ/:


utorok 16. augusta

21.00 FK Bodö/Glimt - Dinamo Záhreb

21.00 FC Kodaň - Trabzonspor

21.00 Glasgow Rangers - PSV Eindhoven

streda 17. augusta

18.45 FK Karabach - Viktoria Plzeň

21.00 Dynamo Kyjev - Benfica Lisabon

21.00 Maccabi Haifa - CZ Belehrad