Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Plzeň senzačne prehrala v Českom pohári s treťoligovým Hlučínom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Úradujúceho ligového šampióna a lídra tabuľky najvyššej súťaže pokoril autor hetriku Dominik Smékal, ktorý strelil víťazný gól vo štvrtej minúte nadstaveného času.

Praha 19. októbra (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň senzačne prehrali v stredajšom stretnutí 3. kola Českého pohára na ihrisku treťoligového Hlučína 2:3. Úradujúceho ligového šampióna a lídra tabuľky najvyššej súťaže pokoril autor hetriku Dominik Smékal, ktorý strelil víťazný gól vo štvrtej minúte nadstaveného času. V drese hostí odohrali prvý polčas Slováci Erik Jirka a René Dedič, brankár Marián Tvrdoň presedel duel na lavičke náhradníkov.

Michal Tomič prispel k postupu 1. FC Slovácko do osemfinále, keď v 26. minúte otvoril skóre pri suverénnom víťazstve obhajcu pohárovej trofeje nad Varnsdorfom 6:0. Tomič hral do 80. minúty, celé stretnutie za domácich absolvoval ďalší slovenský obranca Patrik Šimko. Strelecky sa presadil aj Jakub Švec, v 63. minúte len niekoľko okamihov po príchode na trávnik vsietil tretí gól Dynama České Budějovice pri výhre nad Vlašimom 3:1. Celý zápas vo farbách Českých Budějovíc si pripísali brankár Dávid Šípoš, kapitán Martin Králik i Lukáš Skovajsa, v závere nastúpil Branislav Sluka.