Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Plzeňský kanonier Ďuriš skóroval aj proti Zlínu: Víťazstvo sme vydreli

Na archívnej snímke útočník Michal Ďuriš Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský reprezentant je stále na čele tabuľky strelcov.

Plzeň 19. októbra (TASR) - Slovenskému futbalovému útočníkovi Michalovi Ďurišovi to v drese Plzne sype. V deviatom zápase sezóny strelil svoj deviaty gól a prispel k triumfu 4:2 nad FC Fastav Zlín. Proti Zlínu "viktoriáni" prehajdákali dvojgólový náskok.

Vďaka zlepšenému výkonu však napokon zlomili odpor húževnatého súpera. "Máme tri body, ktoré sme chceli, ale víťazstvo nad Zlínom sme vydreli. Vôbec nám nevyšiel začiatok druhého polčasu, keď sme za jasného stavu 2:0 umožnili súperovi vyrovnať. Som rád, že sme potom zabrali a že sme to zvládli," povedal Ďuriš pre oficiálnu klubovú stránku Plzne.

Slovenský reprezentant je stále na čele tabuľky strelcov. "Cením si každý gól, ktorý dám. Darí sa mi, ale najdôležitejšie je víťazstvo celého tímu. Tabuľku strelcov nesledujem, sústredím sa naozaj iba na súpera. Je mi jedno, či strelím gól ja alebo niekto z mojich spoluhráčov," dodal Ďuriš.

Viktoria sa po triumfe nad Zlínom môže začať v pokoji pripravovať na ďalší súboj v Európskej lige. Vo štvrtok nastúpi vo Viedni proti Rapidu v bránke s Jánom Novotom. "Teraz máme veľmi nabitý program, vo štvrtok hráme vo Viedni, kde určite chceme uspieť. Výhra nad Zlínom nás opäť upokojí a do Rakúska sa nám pôjde oveľa lepšie, ako keby sme stratili body," zakončil slovenský legionár.