Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Po Francúzoch spustili petíciu Argentínčania: Nefňukajte

OSlavy hráčov Argentíny po prílete do Buenos Aires 20. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Finálový duel sa v riadnom hracom čase skončil 2:2, v predĺžení padol gól na oboch stranách, pričom Mbappe zaznamenal všetky tri góly "Les Bleus".

Buenos Aires 24. decembra (TASR) - Fanúšikovia argentínskej futbalovej reprezentácie spustili petíciu, ktorá má zabrániť fanúšikom Francúzska žiadať o opakovanie finále MS 2022 v Katare. Na špeciálnom webe vytvorili petíciu s názvom "Francúzsko, prestaň fňukať!" Ich žiadosť je odpoveďou na francúzsku petíciu požadujúcu zopakovanie finále pre "skorumpovaných rozhodcov". Petíciu Juhoameričanov podporilo už takmer 250-tisíc ľudí.

"Odkedy sme ich zdolali vo finále majstrovstiev sveta, Francúzi neprestali nariekať a sťažovať sa. Neuznali, že Argentína sa stala šampiónom. Našou požiadavkou je, aby Francúzi prestali fňukať a uznali, že Messi je najlepší futbalista v histórii a Mbappe je jeho syn," píše sa v popise petície Argentínčanov.

Finálový duel sa v riadnom hracom čase skončil 2:2, v predĺžení padol gól na oboch stranách, pričom Mbappe zaznamenal všetky tri góly "Les Bleus." V rozstrele však triumfovali Argentínčania 4:2.