Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Po zjazde do kombinácie lídrom Svindal, Žampa zaostal o 3,18 s

Slovenský lyžiar Adam žampa Foto: TASR/AP

Reakcia Adama Žampu v cieli svedčila o spokojnosti, veď za sebou nechal Američana Teda Ligetyho, chorvátskeho veterána Ivicu Kosteliča i ďalšieho špecialistu na kombináciu Čecha Ondřeja Banka.

Wengen 15. januára (TASR) - Slovenský lyžiar Adam Žampa figuroval po prvej časti alpskej kombinácie v rámci Svetového pohára vo švajčiarskom Wengene na priebežnom 35. mieste, keď v zjazde stratil na vedúceho Aksela Lunda Svindala 3,18 sekundy. Skúsený Nór zajazdil na obávanej zjazdovke Lauberhorn suverénne najrýchlejší čas (1:48,10 min.), na druhého Francúza Adriena Theauxa mal náskok 72 stotín. O priebežné tretie miesto sa delili Nór Kjetil Jansrud a Rakúšan Hannes Reichelt (zhodne +0,90). Adamov brat Andreas Žampa bol 55. (+5,64).

Svindal potvrdil svoje zjazdárskej kvality na trati, ktorú oproti klasickému zjazdu skrátili o 1800 metrov, teda približne o trištvrte minúty. V slalome sa však nečakali od neho zázraky, keďže túto disciplínu už niekoľko rokov netrénuje. Spomedzi favoritov na triumf figuroval na deviatej priečke domáci Carlo Janka, vlaňajší víťaz zaostal za vedúcim Nórom o 1,48 s. Rakúšan Romed Baumann bol v kombinačnom zjazde dvadsiaty (+2,33), horúci kandidát na triumf Francúz Alexis Pinturault 24. (+2,53), Chorvát Natko Zrnčič-Dim 26. (+2,57).

Reakcia Adama Žampu v cieli svedčila o spokojnosti, veď za sebou nechal Američana Teda Ligetyho, chorvátskeho veterána Ivicu Kosteliča i ďalšieho špecialistu na kombináciu Čecha Ondřeja Banka. Napokon ho však predbehlo ešte viacero zjazdárskych špecialistov a zaradil sa na priebežné 35. miesto, teda v popoludňajšom slalome mal štartovať až po odjazdení prvej tridsiatky, už na značne rozbitej trati. Slalomová časť bola na programe od 14.00 h.