Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Pochettino by si mal v budúcej sezóne sadnúť na lavičku Chelsea

Hráči Chelsea oslavujú po tom, čo Raheem Sterling strelil svoj druhý gól počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Chelsea a Nottingham Forest na štadióne Stamford Bridge v Londýne v sobotu 13. mája 2023. Foto: TASR/AP

Chelsea hľadá meno nového trvalého kormidelníka od apríla, keď klub po sérii neúspešných výsledkoch prepustil Grahama Pottera po necelých siedmich mesiacoch vo funkcii.

Londýn 14. mája (TASR) - Mauricio Pochettino by sa mal stať po tejto sezóne novým trénerom futbalistov FC Chelsea. Londýnsky klub sa podľa viacerých britských médií už dohodol s Argentínčanom na podmienkach kontraktu. Pochettino má na lavičke vystriedať dočasného kouča Franka Lamparda.

Chelsea hľadá meno nového trvalého kormidelníka od apríla, keď klub po sérii neúspešných výsledkoch prepustil Grahama Pottera po necelých siedmich mesiacoch vo funkcii. Ani to však nedostalo "The Blues" z krízy, tím figuruje v tabuľke Premier League až na 11. priečke.

Päďesiatjedenročný Pochettino priviedol Tottenham v roku 2019 až do finále Ligy majstrov. Naposledy pôsobil v Paríži St. Germain, kde skončil v júli 2022, pripomenula agentúra DPA. V minulosti viedol aj Espanyol a Southampton.