Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Podbrezová zdolala v 11. kole Fortuna ligy Trenčín 2:0

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

V priebežnej tabuľke sa pred nedeľným šlágrom kola Trnava – Slovan dostali na druhú priečku, keď na lídra a úradujúceho majstra z Bratislavy strácajú iba dva body.

Podbrezová 17. septembra (TASR) - Futbalisti FK Železiarne Podbrezová sú vo Fortuna lige ako jediní naďalej bez prehry. V sobotu zdolali v dueli 11. kola doma AS Trenčín 2:0. V priebežnej tabuľke sa pred nedeľným šlágrom kola Trnava – Slovan dostali na druhú priečku, keď na lídra a úradujúceho majstra z Bratislavy strácajú iba dva body.

Domáci išli do vedenia v siedmej minúte, Keď si Kuzmovu strelu zrazil Paraj, dobre sa zorientoval v šestnástke a parádne vystrelil pod brvno. Trenčanom sa potom z dvoch dobrých situácií nepodarilo vyrovnať a opäť inkasovali. Po strele Kuzmu do žrde sa napokon ujal center Kukoľa z pravej strany šestnástky na ľavú, kde dobre operoval Kuzma a zvýšil na 2:0. Pred prestávkou ešte rozhodca Dzivjak neposúdil zákrok Godála v pokutovom území na Hollého ako nedovolený. V druhom polčase už šancí ubudlo a stav sa nezmenil.



FK Železiarne Podbrezová – AS Trenčín 2:0 (2:0)

Góly: 7. Paraj, 33. Kuzma. Rozhodovali: Dzivjak – Štofik, Roszbeck, ŽK: Paraj, Pavúk – Soares, Pires, Bainović, 1722 divákov

Podbrezová: Ludha – Kukoľ (71. Bariš), M. Bartoš, Godál, Grešák – Paraj, Bakaľa – Cobnan (69. Grendel), Ďatko (90+2 Šikula), Vasiľ (46. Pavúk) – Kuzma (90+2 Horvát)

Trenčín: Vozinha – Mičuda (46. Demitra), Stojsavljevič, Pires, Kozlovský – D. Hollý (61. Letenay), Lavrinčík (83. Kupusović), Gajdoš (46. Ibrahim) – Kmeť, Bainović, Soares (83. Witan)


Hlasy po zápase:

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Polčasy boli rozdielne, ale príčinou toho sme boli my. Víťazstvo si vážim, lebo sa dostávame do fáze, kedy sú očakávania a mentálny tlak na hráčov sú abnormálne S tým všetkým sa musíme naučiť žiť a hrať. My sme prvý polčas zvládli dobre do 35. minúty, nechcem hovoriť do stavu 2:0, lebo zápas mohol byť rozhodnutý. A potom sa dejú dve veci, buď to skúsene uhráte, rozprihrávate súpera, alebo máte hektiku, idete na dlhšie prihrávky a chcete všetko riešiť rýchlo. A to sa stalo nám. Trenčania majú skvelú dynamiku, ale nepustili sme ich do žiadnej vyloženej šance, čo je v tejto fáze kľúčom k úspechu, teda že mužstvo je pracovité. Vážim si tohto víťazstva, je pre nás dôležité a cenné.“


Marián Zimen, tréner Trenčína: "Odohrali sme dva rozdielne polčasy. Prvý nám nevyšiel, inkasovali sme prvý gól, keď nám nevyšiel zámer, mali sme loptu v držaní, zakladali útok. Snažili sme sa súperovi vyrovnať v súbojoch a agresivite, ale neurobili sme v týchto činnostiach taký progres, aký si predstavujeme. Inkasovali sme napokon aj druhý gól a polčas skončil 2:0 pre Podbrezovú. V druhom polčase sme sa snažili hrať náš spôsob hry, vytvárať si šance. V určitých úsekoch hry sme boli dominantnejší, ale chýba nám väčšia pohoda a sebavedomie, aby sme niektoré situácie lepšie riešili. Odchádzame tak z Podbrezovej bez bodu naprázdno. Domácim gratulujem k víťazstvu.“