Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Podľa Bakoša nie je agent v československých podmienkach potrebný

Marek Bakoš Foto: TASR/AP

Útočník Viktorie Plzeň je presvedčený, že agent má opodstatnenie skôr v prípadných rokovaniach so zahraničnými klubmi. On sám sa chystá ešte nejaký čas zostať v Gambrinus lige.

Plzeň 2. novembra (TASR) - Futbalový útočník Marek Bakoš z Viktorie Plzeň je jedným z mála hráčov, ktorý v česko-slovenských podmienkach nevyužíva služby hráčskeho agenta. Slovenský reprezentant to uviedol v online rozhovore s fanúšikmi "Viktorky".

Dvadsaťdeväťročný Bakoš odohral doteraz v českej Gamrbinus lige 88 zápasov, v ktorých dal 35 gólov. "Myslím si, že v česko - slovenských podmienkach nie je agent potrebný. Pochopiteľne, že keby išiel človek niekam von, asi by to bolo iné. A ponuky boli aj z Nemecka a Turecka. Dohodli sme sa však s Viktorkou, ku spokojnosti všetkých, takže ma tu ešte nejaký čas budú mať," odpovedal Bakoš v rozhovore na oficiálnom portáli plzenského klubu.

Podľa slovenského útočníka má Plzeň kvality na to, aby postúpila v Európskej lige 2011/2012 zo skupinovej fázy. "Najdôležitejší je postup zo základnej skupiny, potom nám musí priať šťastie pri žrebe. Teraz je ale ešte skoro na to, aby sme uvažovali o tom, čo bude po postupe zo skupiny. Najradšej by sme, ale išli až do finále," poznamenal Bakoš, ktorý na margo streleckej produktivity Plzne dodal: "Nemôžeme nastrieľať každému súperovi tri a viac gólov. Budeme sa ale snažiť plzenským fanúšikom čo najskôr zaistiť pivo za päťkorunu." (pozn. Pokiaľ padne päť a viac gólov v zápase Gambrinus ligy, na najbližšom domácom stretnutí sa zníži cena piva na 5 Kč).