Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Podľa Forbes je ManU najhodnotnejším športovým klubom na svete

Ilustračná foto Foto: TASR/AP

Futbalový klub Manchester United, 19-násobný šampión Premier League, vyčíslil Forbes na 2,23 miliardy dolárov. Španielsky gigant Real Madrid bol ocenený sumou 1,88 miliardy

New York 17. júla (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United si udržal titul najhodnotnejšieho športového klubu na svete podľa magazínu Forbes.

Na druhom mieste 50-členného rebríčka, ktorému dominujú kluby Národnej ligy amerického futbalu (NFL), sa umiestnil ďalší futbalový klub Real Madrid. Tretia priečka patrí bejzbalovému tímu MLB New York Yankees spolu s Dallasom Cowboys (NFL).

Hodnotu 19-násobného šampióna Premier League, ktorý sa chystá vstúpiť na newyorskú burzu, vyčíslil Forbes na 2,23 miliardy dolárov. Ešte vlani pritom mali United hodnotu "len" 1,86 miliardy. Španielsky gigant Real Madrid bol ocenený sumou 1,88 miliardy.

V rebríčku figuruje všetkých 32 klubov NFL, pričom v top desiatke sa umiestnili Dallas Cowboys, Washington Redskins, New England Patriots a víťaz Super Bowlu New York Giants. Do prvej desiatky sa z futbalových klubov zmestili ešte FC Barcelona a Arsenal Londýn. Kým Barcelona poskočila o 18 miest na ôsmu priečku, "kanonieri" sa prepadli o tri priečky a uzatvárajú desiatku najhodnotnejších klubov.

Z motoristických tímov je na tom najlepšie Ferrari na 15. mieste, pričom z klubov NBA sa do rebríčka vmestili len basketbalisti New Yorku Knicks.


Rebríček TOP 10:


1. Manchester United (futbal) - $2,23 miliardy
2. Real Madrid (futbal) - $1,88 miliardy
3. New York Yankees (MLB) - $1,85 miliardy
3. Dallas Cowboys (NFL) - $1,85 miliardy
5. Washington Redskins (NFL) - $1,56 miliardy
6. Los Angeles Dodgers (MLB) - $1,40 miliardy
6. New England Patriots (NFL) - $1,40 miliardy
8. Barcelona (futbal) - $1,31 miliardy
9. New York Giants (NFL) - $1,30 miliardy
10. Arsenal (futbal) - $1,29 miliardy