Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Juventus Turín má údajne záujem o Messiho, Barcelona ho chce udržať

Na archívnej snímke Lionel Messi počas tréningu v Barcelone 8. mája 2020. Foto: TASR/AP

Messi informoval vedenie Barcelony o túžbe odísť po semifinálovom debakli v LM od Bayernu Mníchov.

Turín 29. augusta (TASR) - Taliansky futbalový majster Juventus Turín chce údajne vstúpiť do boja o Lionela Messiho. Podľa francúzskeho periodika L'Equipe by vedenie "starej dámy" chcelo spojiť argentínskeho útočníka s jeho portugalským rivalom Cristianom Ronaldom.

"Na športovom poli sú rivali, ale rešpektujú sa a vážia si jeden druhého. Spoločne by mohli utvoriť tandem, ktorý dobyje Ligu majstrov," citovala agentúra DPA francúzske noviny. Messi informoval vedenie Barcelony o túžbe odísť po semifinálovom debakli v LM od Bayernu Mníchov, zatiaľ sa najviac skloňuje jeho prestup do Manchestru City, kde by sa opäť stretol s trénerom Pepom Guardiolom.

Záujemcovia o jeho služby to však zrejme nebudú mať také jednoduché. Magazín Mundo Deportivo uviedol, že Barcelona sa svojho klenotu nevzdá bez adekvátnej protihodnoty a už vôbec nie zadarmo. Messi má zmluvu ešte na jeden rok, hoci argumentuje, že vďaka opcii môže odísť už teraz a bez poplatku. Klub tvrdí, že klauzulu si mal uplatniť do 10. júna.

Barcelona nechce rokovať o prestupe Messiho, mení aj právnickú firmu


Španielsky futbalový klub FC Barcelona je pevne odhodlaný udržať si Lionela Messiho. Agentúre AP potvrdil v sobotu informáciu, že nebude rokovať s inými klubmi a neumožní Argentínčanovi odchod skôr, ako vyprší budúce leto platnosť jeho kontraktu.

Situácia môže vyústiť v právny konflikt. Messi informoval vedenie Barcelony, že chce využiť hráčsku klauzulu v zmluve, ktorá mu umožnila po sezóne odísť. Katalánsky veľkoklub však môže argumentovať, že na to už nemá právo, pretože posunutie sezóny pre pandémiu koronavírusu nezmenilo dátum, dokedy si mohol opciu uplatniť.

Španielske rádio SER v sobotu informovalo, že Barcelona ukončila spoluprácu so svojou právnickou firmou. Dôvodom je, že táto firma zastupuje aj Lionela Messiho.

Argentínsky hráč nerozprával s novinármi od 14. augusta, keď jeho mužstvo prehralo vo štvrťfinále Ligy majstrov s Bayernom Mníchov vysoko 2:8. Hráči sa majú v pondelok vrátiť do tréningového procesu. Deň predtým ich ešte čakajú testy na koronavírus.