Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Podolski smeruje do Arsenalu, hlásia nemecké média

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Lukas Podolski, ktorý oblieka dres 1. FC Kolín odmietol tieto informácie komentovať. Futbalista momentálne zažíva svoje najlepšie športové obdobie.

Berlín 8. marca (TASR) - Nemecký futbalový klub 1. FC Kolín a Arsenal Londýn sa podľa denníka Bild dohodli na prestupe reprezentačného útočníka Lukasa Podolského ku londýnskym "kanonierom".

Hráč odmietol komentovať špekulácie o jeho prestupe. Po nedeľňajšom zápase proti Hoffenheimu, v ktorom skóroval a "zariadil" tak remízu 1:1, povedal: "Kým som v Kolíne, odovzdám klubu všetko."

Periodikum Bild upresnilo, že 26-ročný Podolski má začať pôsobiť v Premier League od novej sezóny. Za prestup Arsenal zaplatí 13 miliónov eur. Nový kontrakt by mal mať štvorročnú platnosť a Nemec by mal zarobiť 7 miliónov eur ročne.

Dohady o prestupe potvrdilo aj kolínske periodikum Express. Útočník s poľskými koreňmi má totiž platnú zmluvu s Kolínom do roku 2013 a aj jeho súčasný zamestnávateľ má záujem o predaj už v roku 2012. Po skončení zmluvy by bol Podolski voľným hráčom, čo by klubu už neprinieslo finančný zisk.

Kolínsky útočný klenot zažíva najlepšie obdobie v kariére, keď za svoj tím skóroval v prebiehajúcej sezóne už 16-krát.