Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Podvodník v Rusku vylákal od športovcov peniaze, zatkli ho pri čine

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Karacev začal písať športovcom v mene ich priateľov a žiadal od nich peniaze.

Moskva 22. novembra (TASR) - Dvadsaťsedemročný bývalý futbalista zo Severného Osetska vylákal od niektorých športovcov pôsobiacich v Rusku nemalé sumy. Podvodník Taimuraz Karacev oklamal svoje obete v mene iných profesionálnych športovcov. Informoval o tom portál mash.ru.

Karacev začal písať športovcom v mene ich priateľov a žiadal od nich peniaze. Potrebné sumy mu previedli americký basketbalista Kyle Hines z CSKA Moskva a jeho spoluhráč Semjon Antonov, futbalista Ilie Cebanu, tréner karate Sergej Djačkov, ako aj futbalistky Alsu Abdullinová a Julia Besonovová.

Peniaze žiadal aj od bývlého tenistu Michaila Južného, ten sa obrátil na políciu. Všetko sa začalo tým, že o príbehu na sociálnych sieťach porozprával tréner Edgard Zapašnyj, ktorý sa tiež stal obeťou tohto podvodníka. Dostal správu od muža, ktorý tvrdil, že je bojovník UFC Alexej Oleinik. Karacev ho požiadal o 50.000 rubľov. Zapašnyj mu dal peniaze, ale potom si uvedomil, že ho oklamali.

Južnyj podvodníkovi sľúbil, že mu odovzdá 100.000 rubľov. Karacev sa predstavil ako príbuzný tenistu Aslana Karaceva a prišiel údajne na žiadosť semifinalistu tohtoročného Australian Open. Vtedy votrelca zadržala polícia.