Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Pohár Karola Poláka

Pohár Karola Poláka Foto: OZ Múdry pes

Možno viac ako inokedy je dnes dôležité zlepšiť svoju imunitu.

Bratislava 31. mája (OTS) - Športovanie je dobrý spôsob ako to dosiahnuť a práve futbal je obľúbený šport aj v detských domovoch alebo teraz už v Centrách pre deti a rodiny. Pre tieto deti existuje na Slovensku jeden zaujímavý projekt - Majstrovstvá Slovenska centier pre deti a rodiny - Pohár Karola Poláka.

Projekt bližšie popísal pán Ľubomír Dranga - predseda občianskeho združenia “Múdry pes”, ktoré tento projekt organizuje: “Chlapci a dievčatá v spoločných tímoch, čo sú vlastne reprezentácie jednotlivých krajov, hrajú futbalové zápasy a majú spoločný cieľ - dostať sa na finálový turnaj a tam sa snažiť získať pohár Karola Poláka. A samozrejme množstvo zaujímavých cien.

Odborným garantom projektu je Slovenský futbalový zväz, ktorý v rámci medzinárodného projektu Grassroots podporuje futbal pre všetkých. Aj vďaka tomu je táto súťaž profesionálne organizovaná a tieto deti majú možnosť využiť priestory Národných tréningových centier, kde trénujú futbalové reprezentácie Slovenska. Je to pre nich vždy nezabudnuteľný zážitok.

Druhým odborným garantom je Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny a práve spolupráca s riaditeľmi a vychovávateľmi jednotlivých centier je veľmi dôležitá. Je obdivuhodné, že popri svojej náročnej práci dokážu nájsť energiu a stávajú sa na určitý čas futbalovými trénermi.



Cieľom tohto projektu je prostredníctvom športu, futbalu, pripraviť deťom taký zážitok, ktorý im pomôže prekonať ťažké obdobie ich života, dodá im sebavedomie a snáď aj zlepší schopnosť prekonávať prekážky.

Toto obdobie bolo pre deti a šport veľmi náročné. Deti z detských domovov v súčasnosti trénujú a hrajú prípravné zápasy. 15. júna sa odohrajú semifinálové zápasy na Národnom tréningovom centre v Poprade a 16. júna na Národnom tréningovom centre v Senci. Na finálový turnaj postúpia len 4 najlepšie kraje. Tentokrát finálový turnaj bude na novom nádhernom štadióne v Spišskej Novej Vsi 24. a 25. júna pod patronátom primátora mesta pána Ing. Pavla Bečarika
.”

Deti sa na tieto zápasy vždy tešia a preto organizátori ich nemôžu sklamať. Tento rok je to už 17. ročník. Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť Nestlé a hlavným partnerom Nadácia EPH.

Finančne alebo darčekmi prispeli spoločnosti givsport, tissot, burel, matyšák, coty, al-len&overy, camfil, tesco, dm drogerie markt, metro, music1st, ck daka, henkel, allianz a nadácie spp, tubapack a chemosvit.

Mediálnym partnerom Majstrovstiev Slovenska centier pre deti a rodiny vo futbale - Pohár Karola Poláka je aj tento rok RTVS, TASR a denník Šport.