Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Lacko sa dostal do 2. kola dvojhry na Peugeot Slovak Open

Na snímke slovenský tenista Lukáš Lacko odvracia úder krajana Miloša Karola počas zápasu 1. kola mužskej dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovakia Open v stredu 10. novembra 2021. Lacko zvíťazil 6:4, 6:3. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V prvom sete držal s favoritom krok. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii Griekspoora, ktorý v júni vyhral antukový challenger Bratislava Open.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do 2. kola dvojhry na Peugeot Slovak Open. Trojnásobný víťaz bratislavského challengru zdolal v úvodnom kole svojho krajana Miloša Karola 6:4, 6:3. Na začiatku oboch setov prelomil podanie kvalifikanta a súpera nepustil k brejkbalom. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti Maďarovi Zsombosovi Pirosovi.

Úvodnú prekážku zvládol aj Alex Molčan. Najvyššie postavený slovenský singlista zvíťazil ako nasadená päťka nad Indom Ramkumarom Ramanathanom 6:3, 7:6 (7). V tajbrejku druhého dejstva čelil za stavu 6:7 setbalu, no následne získal tri body za sebou. Finalistu turnaja ATP v Belehrade čaká v 2. kole Nemec Tobias Kamke, ktorý si poradil s Čechom Jonášom Forejtkom 6:2, 6:4.

Na snímke slovenský tenista Miloš Karol odvracia úder krajana Lukáša Lacka počas zápasu 1. kola mužskej dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovakia Open v stredu 10. novembra 2021. Lacko zvíťazil 6:4, 6:3.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


"Že som slovenská jednotka chutilo fajn, ale nemyslel som na to, sústredil som sa na turnaj. Potrebujem uhrať body a budem sa o to snažiť. Dnes to bolo náročné, on servoval ako blázon, ale podarilo sa mi to v prvom sete chytiť a v druhom sete to bola trápenka," povedal Molčan pre web turnaja.

Lukáš Pokorný prehral ako držiteľ voľnej karty v bratislavskom NTC s nasadenou dvojkou Holanďanom Tallonom Griekspoorom 6:7 (4), 1:6. V prvom sete držal s favoritom krok. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii Griekspoora, ktorý v júni vyhral antukový challenger Bratislava Open.

dvojhra - 1. kolo:


Alex MOLČAN (SR-5) - Ramkumar Ramanathan (India) 6:3, 7:6 (7)
Lukáš LACKO (SR) - Miloš KAROL (SR) 6:4, 6:3,
Tallon Griekspoor (Hol.-2) - Lukáš POKORNÝ (SR) 7:6 (4), 6:1
Tobias Kamke (Nem.) - Jonáš Forejtek (ČR) 6:2, 6:4


štvorhra - 1. kolo:


Filip HORANSKÝ, Sergij Stachovskij (SR/Ukr.) - Zdeněk Kolář, Jiří Lehečka (ČR) 7:6 (6), 6:7 (4), 10:7
Peter Benjamín PRIVARA, Peter NAĎ (SR) - Duje Ajdukovič, Damir Džumhur (Chor./BaH) 5:7, 7:6 (2), 10:8