Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pokovičov Minsk deklasoval v príprave Slovan 6:0

Na snímke vľavo tréner Dinama Ľubomír Pokovič a vpravo Tomáš Surový v súčasnosti už hráč Slovana Bratislava. Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bieloruský účastník nadnárodnej súťaže mal od prvých minút duelu hru pod kontrolou a dva zo svojich šiestich gólov dosiahol navyše pri hre v oslabení.

Kravaře 1. augusta (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava podľahli vo svojom druhom prípravnom dueli pred štartom nového ročníka KHL v českých Kravařoch Dinamu Minsk vysoko 0:6. Bieloruský účastník nadnárodnej súťaže mal od prvých minút duelu hru pod kontrolou a dva zo svojich šiestich gólov dosiahol navyše pri hre v oslabení.

Zverenci slovenského trénera Ľubomíra Pokoviča sa ujali vedenia už v 5. minúte, keď využil presilovku Charles Linglet. Slovan sa následnému narastajúcemu náporu súpera v prvej tretine ešte dokázal ubrániť, no niekoľko sekúnd po úvodnom buly druhého dejstva trafil presne Nick Bailen. V 29. minúte ušiel obrane "belasých" počas vlastného oslabenia Linglet a svojím druhým gólom v zápase zaistil Dinamu vedenie 3:0.

Nekoncentrovaný vstup zverencov Rostislava Čadu do tretej tretiny pochoval ich nádeje na dobrý výsledok a v priebehu štyroch minút inkasovali trikrát. V 44. minúte strelil Vesce druhý gól Dinama v oslabení v zápase, už o minútu neskôr sa presadil aj Cheechoo. V 48. minúte napriahol od modrej Drozd a puk po jeho strele zapadol presne do pravého horného rohu bránky - 6:0. Slovan sa dostal k výraznejšiemu slovu až v závere stretnutia, no ani White a po ňom ani Bartovič svoje sľubné šance aspoň na čestný úspech nepremenili.



prípravný zápas

Dinamo Minsk - HC Slovan Bratislava 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)



Góly: 5. Linglet (Vesce), 21. Bailen (Vesce), 29. Linglet (Vesce), 44. Vesce (Linglet), 45. Cheechoo (Szczechura, Gavruš), 48. Drozd (Šinkevič, Zacharov)

Zostava Slovana Bratislava: Backlund (Janus) – Mojžíš, Sersen, Sigalet, Foster, Brejčák, Mihálik, Luža, Štajnoch - Vondrka, Bližňák, Bartovič – Ölvecký, Surový, Nagy – Jeglič, Tičar, Hudáček - Šťastný, White, Bakoš – Lunter