Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Polášek s Čermákom postúpili do finále štvorhry na turnaji v Mníchove

Zľava Čech František Čermák a Slovák Filip Polášek Foto: TASR/AP Photo/Darko Vojinovic

Polášek bude v nedeľu bojovať o svoj deviaty deblový titul na okruhu ATP, druhý v tomto roku.

Mníchov 4. mája (TASR) -Slovenský tenista Filip Polášek s Čechom Františkom Čermákom sa prebojovali do finále štvorhry na antukovom turnaji ATP v Mníchove (dotácia 398.520 dolárov).

V semifinále ai ako nasadené jednotky poradili so štvorkami "pavúka" kolumbijským párom Juan Sebastian Cabal, Robert Farah po trojsetovej bitke 1:6, 7:6 (5) a 10:8 v tzv. supertajbrejku.

Polášek bude v nedeľu bojovať o svoj deviaty deblový titul na okruhu ATP, druhý v tomto roku. V januári po boku ďalšieho Čecha Lukáša Rosoía triumfoval v katarskej Dauhe. S Čermákom vlani získal tri tituly - v Moskve, Gstaade a Belehrade. Vďaka postupu do finále v Mníchove majú už teraz istých 150 bodov do svetového rebríčka.

Polášek označil semifinálový zápas za veľmi náročný. "Do finále sme postúpili aj vďaka šťastíu. Set a bol sme boli na dvorci horší, ale tak to už vo štvorhre chodí, že sa to môže kedykoľvek otočiť. V poslednej dobe sme s Frantom prehrali dosť veľa zápasov, v ktorých sme boli lepší, teraz sme to snáď konečne zlomili a bude sa nám ďalej dariť," povedal pre TASR slovenský deblový špecialista.


Štvorhra - semifinále:


František Čermák, Filip POLÁŠEK (1-ČR/SR) - Sebastian Cabal, Robert Farah (4-Kol.) 1:6, 7:6 (5), 10:8