Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Polícia našla na rôznych miestach milióny korún, patrili Berbrovi

Ilustračné foto Foto: denik.cz

Kauza sa prejavila po októbrovej policajnej akcii na niekoľkých miestach vrátane sídla FAČR.

Praha 26. novembra (TASR) - Polícia zaistila bývalému podpredsedovi Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Romanovi Berbrovi milióny korún v hotovosti na rôznych miestach. Informovala o tom Česká televízia s tým, že aj na základe toho súd rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

Berbr navyše figuruje v spoločnosti registrovanej na Seychelských ostrovoch, cez ktorú mohol ovládať svoje podnikanie v Česku, uviedol portál iDnes.cz. "Kapitál tejto spoločnosti podľa registra dosahuje 100-tisíc dolárov a je rozdelený do akcií, ktoré vlastní obvinený," citovala Česká televízia z väzobného návrhu Vrchného štátneho zastupiteľstva v Prahe.

Berbra vyšetrujú spoločne s ďalšími dvadsiatimi osobami pre podozrenia z ovplyvňovania výsledkov druhej a tretej najvyššej súťaže. Pri raziách objavili policajti hotovosť aj investičné cenné kovy v Berbrovej bezpečnostnej schránke, ale aj v jeho kancelárii v budove Plzeňského futbalového zväzu. Bankovky našli aj v trezore, ktorý je vedený na meno jeho dcéry.

Kauza sa prejavila po októbrovej policajnej akcii na niekoľkých miestach vrátane sídla FAČR. Berbr po vznesení obvinení rezignoval na svoje funkcie.