Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Duel Chelsea a ManU priniesol ďalší rasistický incident

Duel Chelsea Londýn a Manchester United priniesol ďalší rasistický incident. Foto: TASR/AP Photo

Prípadom sa zaoberá polícia.

Londýn 1. novembra (TASR) - Anglický futbalový klub Chelsea Londýn i britská polícia vyšetrujú ďalší incident, keď fotografia odhalila rasistické gesto fanúšika počas stredajšieho duelu Ligového pohára proti Manchestru United. Snímky uverejnené na internete znázorňujú muža napodobňujúceho opicu v hľadisku na štadióne Stamford Bridge počas triumfu Chelsea 5:4 po predĺžení.

Chelsea v oficiálnom stanovisku potvrdila, že sa prípadom zaoberá a zaviazala sa použiť všetky dostupné videozáznamy na odhalenie identity fanúšika. "Vyzývame každého, kto môže tohto človeka identifikovať, aby sa obrátil na náš klub. Ak budeme mať dostatočné dôkazy, prijmeme najtvrdšie možné opatrenia, vrátane podpory trestného stíhania vinníka," uviedli predstavitelia Chelsea.

Vyšetrovanie v tomto prípade začala aj Metropolitná polícia, ktorá zatiaľ nikoho neobvinila. Incident sa udial iba tri dni po ligovom zápase rovnakých súperov, v ktorom Chelsea prehrala doma 2:3 a neskôr obvinila rozhodcu Marka Clattenburga, že rasisticky urazil stredopoliara Johna Obiho Mikela.